www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Vladimír Barvík vítězem Matador Cupu

3. října 2007 • 01:00

Letošní Mezinárodní Mistrovství České republiky v rallye bylo zakončeno příbramskou soutěží. Ze startovní rampy Fuchs Oil Rally Příbram sjelo pět posádek hodnocených v rámci Matador Cupu při Mezinárodním Mistrovství ČR. Ve složení Vladimír Barvík - Petra Mynářová, Marcel Tuček - Václav Tesař, Miroslav Fišer - Hynek Středa, Josef Dvořák - Jan Slavík a Jaroslav Kubata - Jan Paulík. Závodu v Příbrami se nezúčastnil Václav Stejskal.

O svém celkovém vítězství již v předchozích čtyřech soutěžích rozhodl Vladimír Barvík, neboť nenašel přemožitele a při započítávání třech nejlepších výsledků do konečného pořadí již nemohl být předstižen. Zajímavý souboj se očekával především mezi průběžně druhým Jaroslavem Kubatou a třetím Marcelem Tučkem o celkovou stříbrnou pozici.

Na Příbramsku panovalo slunečné počasí, které ovšem provázely především ráno a v podvečer nízké teploty. Proto většina pilotů volila sportovní pneumatiky Matador určené pro suchý asfalt v měkčích směsích.

Soutěž skvěle rozjel Vladimír Barvík, který hned úvodní rychlostní zkoušku vyhrál v absolutním hodnocení a v následujících pátečních erzetách zajel nejhůře šestý čas absolutně. Do sobotní etapy startoval ze čtvrtého místa. Po páteční etapě patřily hned tři příčky mezi nejrychlejší čtveřicí jezdcům na pneumatikách Matador, Václav Pech vedl soutěž před Karlem Trojanem a zmiňovaným Barvíkem na 4.místě.

Marcel Tuček dosahoval časů ve druhé desítce a páteční etapu zakončil na 18.místě absolutně a na stříbrné pozici v Matador Cupu. Třetí příčku po páteční etapě obsadil Miroslav Fišer, průběžně čtvrtý byl Josef Dvořák a pátý Jaroslav Kubata.

Sobotní ráno bylo chladné, ale rychlostní testy nebyly mokré, proto všechny posádky opět volily pneumatiky Matador v provedení slick.

Vedoucí jezdec Matador Cupu Vladimír Barvík pokračoval v kvalitních časech v první desítce, ovšem během úvodního servisu byla objevena technická závada na palivovém systému jeho Mitsubishi. Závada se bohužel nedala odstranit a posádka Vladimír Barvík – Petra Mynářová byla nucena z velmi slibně rozjeté soutěže odstoupit.

Sobotní etapa se nadmíru dobře vydařila Marcelu Tučkovi, který se postupně posunul až na pěknou celkovou 11.pozici a připsal si cenné body za vítězství v Matador Cupu, které jej posunuly na konečnou stříbrnou příčku v hodnocení Matador Cupu.

Miroslav Fišer se svým starším, ale tentokrát spolehlivým Volkswagenem Golf, projel nástrahy příbramské rallye bez komplikací, získal druhé ve třídě A7 a celkové 22.místo, které mu přineslo i 8 bodů do Matador Cupu za stříbrnou pozici.

Smůlu neprorazil Josef Dvořák, neboť tentokrát jeho vůz Škoda Fabia TDI zradila poloosa. Vůz však odstavil do uzavřeného parkoviště a využil tak pravidla Superally. Tím získal body za 4.místo, které byly v konečném účtování rozhodující o držiteli finanční prémie za celkové páté místo. Jaroslav Kubata si jako na všech předchozích soutěžích počínal s vozem Ford Escort RS 2000 spolehlivě a právě spolehlivost jeho vozu i posádky mu pravidelně přinášely body do Matador Cupu, které v celkovém hodnocení znamenaly bronzový stupínek v poháru.

V cíli Fuchs Oil Rally Příbram proběhlo vyhlášení Matador Cupu při MMČR a po skončení soutěže došlo, jak pravidla pro Matador Cup 2007 uvádějí, k počítání třech nejlepších bodových výsledků u jednotlivých posádek.

Vítězem se jednoznačně stal Vladimír Barvík, který získal plný možný počet 30 bodů. Zaslouženě mu tak patří finanční prémie v podobě 50.000 Kč. Stříbrný Marcel Tuček získal 26 bodů a v Příbrami přebral certifikát na 25.000 Kč. Bronzový Jaroslav Kubata převzal od zástupců Motorsport Kopecký prémii 15.000 Kč. Václav Stejskal vybojoval celkem 14 bodů a za 4.místo mu náleží odměna ve výši 10.000 Kč. Díky systému Superally si Josef Dvořák zajistil 9 bodů, které mu postačily na zisk 5.000 Kč za pátou příčku v Matador Cupu 2007.

Matador Cup 2007 pokračuje ještě ve zbývajících dvou šampionátech (Mistrovství ČR v rallye a Mistrovství ČR ve sprintrally), které se na domácích rychlostních zkouškách odehrávají a jsou hodnoceny individuálně.

Konečné pořadí Matador Cupu-MMČR
1.Vladimír Barvík30
2.Marcel Tuček26
3.Jaroslav Kubata20
4.Jaroslav Stejskal14
5.Josef Dvořák9
6.Miroslav Fišer8

Martin Bobek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist