www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Phil Mills: Petter zůstane u Subaru

4. října 2007 • 11:00

Mezi soutěžáckými fanoušky se po nepříliš vydařených výsledcích Pettera Solberga hovořilo o jeho přechodu k některé z konkurenčních značek. Norský pilot je u japonské automobilky jako tovární jezdec od roku 2001 a vypadá to, že takový stav zůstane i pro nadcházející sezónu.

„Nemám ponětí, odkud se takové zprávy berou. Odpověď na tuto problematiku je ale velice jednoduchá. Před osmi nebo devíti měsíci jsme podepsali smlouvu se Subaru na tři roky a na tom se nic nezměnilo - náš kontrakt je platný do konce roku 2009. Je jasné, že zprávy o odchodu k jiné značce jsou zajímavým soustem pro novináře, ale opravdu nevím, odkud vzešly,“ prozradil Solbergův dvorní spolujezdec Phil Mills.

Je pravdou, že v poslední době se začalo Solbergovo jméno přetřásat hlavně ve spojitosti s oznámením ukončení kariéry továrního jezdce Ford Marcuse Grönholma. „Po odchodu Marcuse má vedení Fordu několik možností. Pokud se podíváte na letošní sezónu, nic nebrání posunu Mikko Hirvonena na post jedničky, dvojkou by se pak mohl stát Jari-Matti Latvala, který zajíždí velice dobré časy v záložním týmu Ford.

Další variantou může být pozice jedničky v podobě Hirvonena a vybírání různých pilotů na post dvojky podle povrchu. Pro asfalty mohou angažovat třeba Francoise Duvala, který potvrdil, že na tomhle povrchu je rychlý a s Fordem již v minulosti závodil. Pro šotolinové soutěže by mohli zkusit přesvědčit Marcuse Grönholma, který uzavřel svou kariéru továrního jezdce, ale pro vybrané šotolinové podniky by se mohl nechat přesvědčit. Vše je teď v rukách manažerů Fordu a bude záležet na nich, kterou cesou se vydají,“ zkusil si zahrát na proroka Mills.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist