www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Sedláček s almerou v Příbrami vítězně

5. října 2007 • 04:00

Josef Sedláček, který absolvoval příbramskou mistrovskou soutěž s vozem Nissan Almera Gti plzeňského teamu LVMotors, bezkonkurenčně s velkým náskokem zvítězil ve třídě A7 a ve skupině A byl rychlejší pouze vítěz Pepa Peták.

Cesta k vítězství však nebyla tak přímočará, jak by se podle výsledného obřího náskoku v cíli mohlo zdát. „Během pátečních rychlostních zkoušek se na přání Pepi Sedláčka obula sedmnáctipalcová kola, ale s jízdními vlastnostmi vozu na příbramských tratích nebyl jezdec příliš spokojen. Proto jsme v sobotu přešli na standardní variantu s menšími koly a pak již vše fungovalo ke všeobecné spokojenosti.

Josef Sedláček ukázal, že je opravdu zkušený jezdec a že dovede s naším autem dosáhnout na výborný výsledek i v konkurenci posádek bojujících o domácí mistrovský titul. Přesvědčivě zvítězil ve své třídě A7, když dalšímu v pořadí nadělil sedm a půl minuty a mezi Ačky ho porazil pouze domácí Peták. Náš nissan, který je přeci jen staršího data výroby, dokázal porazit i jezdce na strojích moderní kategorie S1600. Jsem s výsledkem velmi spokojen,“ hodnotí vystoupení Josefa Sedláčka na letošní Příbramce majitel teamu LVMotors Libor Václavík.

Ten se objevil za volantem svého nissana během uplynulého prodlouženého víkendu, když startoval na podniku Pošumavského poháru v Kramolíně a ve Švihově. „Bylo to pro mě po delší době opět svezení v soutěžním autě a jsem rád, že jsme se umístili ve své třídě na stupních vítězů. S nissanem je pěkné svezení, je to čistokrevné Ačko. Na příští rok bychom rádi přichystali v našem teamu také novou techniku, podrobnosti ale zatím prozrazovat nebudu,“ dodává ještě Libor Václavík.

LV Motors
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist