www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Marcus Grönholm možná neskončí

15. října 2007 • 09:00

Přesně před měsícem vyšla oficiálně zpráva o ukončení kariéry fisnkého multišampiona Marcuse Grönholma. Nyní to vypadá, že by jeho opuštění kokpitu závodního speciálu nemuselo být definitivní a fanoušci by jej na závodních tratích přeci jen mohli potkat i v nadcházejícím roce.

Ve vedení týmu Ford se totiž začíná spekulovat, že by se ve druhém továrním voze mohli střídat právě Marcus Grönholm a Jari-Matti Latvala. „Nic není rozhodnuté. Momentálně se soustředím na zbytek letošní sezóny, co bude dál teď neřeším,“ říkal před startem katalánské soutěže Grönholm.

Teď na Korsice se rozpovídal více. „Když přijde v lednu Rallye Monte Carlo, konečně tam budu moct jet jako divák. Stoupnu si k trati a budu se smát závodníkům, jak se marně snaží zvolit vhodné pneumatiky. Pokud ale přijde Švédská rally, vše může být jinak,“ naznačil zaječí úmysly Grönholm.

Devětatřicetiletý rodák z Kauniainenu je známý svojí averzí vůči asfaltu, na kterém svému úhlavnímu soupeři Sébastienu Loebovi nestačí. Je velice pravděpodobné, že letošní Rally Ireland bude jeho posledním světovým vystoupením na asfaltu. Na šotolině či sněhu je však možnost Grönholmova startu i nadále možná.

„Už jsem říkal Malcolmu Wilsonovi, že bychom se mohli pokusit předvědčit Marcuse, aby příští rok odjel aspoň některé šotolinové soutěže. Pokud by mým kolegou neměl být Marcus, vůbec si nedovedu představit, kdo by to měl být,“ prozradil k dané problematice v největší pravděpodobností Grönholmův nástupce na pozici týmové jedničky Mikko Hirvonen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist