www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Wilson potvrdil, že uvažuje i o Latvalovi

17. října 2007 • 12:00

Současná jednička továrního týmu Ford Marcus Grönholm s určitostí nebude na tomto postu působit příští rok. Z původně ohlášeného konce kariéry by nakonec mohlo na vybraných podnicích ještě sejít, kompletního seriálu se však legendární finský pilot již určitě nezúčastní.

Vyvstává tak v poslední době hodně diskutovaná otázka, kdo jej nahradí. Post jedničky s největší pravděpodobností zaujme další Fin Mikko Hirvonen, kdo však vedle něj? Nejčastěji spekulovaným jménem je současný jezdec záložního týmu Ford Jari-Matti Latvala.

„Zatím není ještě nic rozhodnuto. Každopádně finální verdikt bychom chtěli vynést ještě před skončením letošního ročníku. Věřím tomu, že již před Wales Rally GB bude naše sestava pro příští rok známa,“ prozradil šéf stáje BP Ford World Rally Team Malcolm Wilson.

„Variant, do kterých se můžeme pustit, je několik. Můžeme pro každý závod nasadit jako dvojku jiného pilota. Můžeme také zkusit vsadit na některého ze zkušených závodníku a nebo naopak na mladíka, jako jsme to v minulosti udělali u Mikko Hirvonena.

Jedním z těch, co připadají v úvahu, je Jari-Matti Latvala. Myslím, že investice do něj by se mohla vyplatit, protože na tratích dokazuje, že má na to patřit ke světové špičce. Zbývající závody letošní sezóny budou pro něj hodně důležité. Rychlost už ukázal, je však potřeba si uvědomit, že pojede o svou budoucnost a dojet až do cíle,“ nastínil situaci Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.10.2007 22:28
John - moderátor
To ajaj: Hele, ostudo, archivy mám úplně nejníž, ale ty jsou z Polešovic a už teď mají pěkných pár let za sebou ;-) Ale abys nakonec s tou lahvinkou nemusel přicestovat ještě ty :-))
18.10.2007 05:52
ajaj
Pomalu s tím otvíráním Jeníku. Mohlo by se ti to víno hodit a čím starší, tím lepší. Abys pak nakonec nesháněl nějaké Svatováclavské, to bych nerad :-))
17.10.2007 21:04
John - moderátor
Tak jsem to zrovna nemyslel, i když jednu lahvinku výtečného korsického mám zrovna otevřenou ;-)
17.10.2007 20:02
Karbonyl - moderátor
Abys taky nedoufal, když tady jde o lahvinku od Ajaje :-D
17.10.2007 19:47
John - moderátor
Osobně rovněž doufám, že tentokrát Malcolm dá raději přednost talentu a jezdeckým kvalitám než penězům.
17.10.2007 13:27
Runy
Držím Jarimu palce,tyhle poslední podniky mu jde o hodně.Myslím že místo u Forda si zaslouží a za několik málo let by jim to mohl vrátit titulem mistra světa.
toplist