www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Egon Smékal poprvé ve voze S1600

19. října 2007 • 07:00

Posledním podnikem letošního českého rallysprintového šampionátu byla o uplynulém víkendu znovuobnovená AZ Pneu Rally Jeseníky. Zlínský Sparrow Racing Team odjížděl do Šternberka v kompletním složení a připravil pro fanoušky jedno milé překvapení.

Zlínský pilot Egon Smékal totiž pro tuto soutěž vyměnil obvyklou Hondu Civic Type R za špičkový speciál Suzuki Ignis S1600, který po letošních tratích mezinárodního šampionátu úspěšně vodil český vicemistr skupiny A Jaromír Tarabus. Smékal začal při premiéře za volantem speciálu S1600 opatrně, postupně se však zrychloval a sváděl s Janem Šlehoferem a Jiřím Vlčkem souboje o bronz mezi vozy Super 1600. Oba jeho největší soupeři nakonec odstoupili, Egon pak skončil šestnáctý absolutně a čtvrtý ve skupině A.

„Ráno jsme spíš testovali, než závodili. Během dne jsme se snažili zrychlovat a myslím si, že nám to už šlo celkem dobře. Samozřejmě jsou v jízdě ještě velké rezervy, hlavně v rychlých pasážích, kde se toto auto chová úplně jinak. V závěru už jsem si jízdu naplno užíval a jeli jsme trochu i pro diváky, protože se mi hodně líbí, jak u Ignisu funguje ruční brzda. Ve zbytku sezóny ale budeme určitě pokračovat s Civicem Type R,“ řekl ke své premiéře s ignisem Egon Smékal.

Sparrow Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist