www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

K favoritům vsetínské rally se řadí Flídr, Trněný a Kopecký

18. října 2007 • 03:00

Celkem 87 posádek ze čtyř evropských států – České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska se přihlásilo na WÜRTH-PARTR RALLY VSETÍN 2007. Pořadatelům z AUTOKLUBU Vsetín – město v AČR se sešlo kvalitní startovní pole, kterému vévodí 2 jezdci s prioritou FIA B a 10 pilotů se pyšní národní prioritou ASN. Vsetínská rally se započítává do mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007, Mistrovství České republiky v rally historických vozidel 2007 a zároveň se jede jako volný zónový podnik.

K favoritům patří dva jezdci, kteří se objeví na Valašsku na vozech specifikace WRC. Leoš Flídr (Škoda Octavia WRC) a Karel Trněný (Škoda Fabia WRC) vévodí dosavadnímu pořadí medisport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007 po čtyřech odjetých podnicích. Vede Flídr, druhý Trněný ztrácí na náchodského jezdce 15 bodů, nicméně o konečném pořadí a držiteli mistrovského titulu se bude rozhodovat ve Vsetíně a v Žamberku při Labské Trotina rally. Velkým tahákem vsetínské rally je start posádky Jan Kopecký, Filip Schovánek na voze Škoda Fabia Kit Car z dílen Impromatu. Kopecký přijede do Vsetína přímo ze dvou rally světového šampionátu ve Španělsku a na Korzice. Na francouzském ostrově získal výborné sedmé místo v absolutním pořadí, když v Katalánsku havaroval v úvodu rally. K aspirantům na čelní příčky patří plejáda jezdců na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX – Josef Semerád, Zdeněk Vlček, Vladimír Barvík, Miroslav Cais, Jaroslav Orsák, Jiří Volf a obhájce loňského prvenství Martin Březík. Pořadatelům se omluvil Slovák Peter Gavlák, který do Vsetína nepřijede. Vysoko pomýšlí i místní matadoři Jaromír Tomaštík, Silvestr Mikuláštík (oba Subaru Impreza STi). Dramatický souboj se očekává se třída A6. Vedle Kopeckého na kitové fabii se diváci mohou v „šestnáctistovkách“ těšit na další zvučná jména jako jsou Polák Grzegorz Grzyb (Suzuki Swift S1600), Antonín Tlusťák (Suzuki Ignis S1600) nebo Jiří Vlček (Peugeot 206 S1600). Po vynucené zdravotní pauze se vrací na soutěžní tratě Jaroslav Vančík (Citroën C2 R2) a na Petákově cliu se poprvé představí Jan Dohnal (Renault Clio S1600). Po předloňské premiéře v rally se na rychlostních zkouškách opět objeví veleúspěšný motocyklový soutěžní jezdec Roman Michalík. Bývalý mistr světa v enduru a letošní mistr Evropy je přihlášen na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Rovněž v dalších objemových třídách se očekává hodnotný motoristický sport a dramatické souboje, neboť ještě není rozhodnuto o mistrovských titulech. Pozornost motoristických fandů si zaslouží Miroslav Březík (Škoda Felicia Kit Car, A5), Petr Křížek (Honda Civic Type R, N3), Jiří Daněk (Škoda Favorit 136L/A, S1) a další.

Do Mistrovství České republiky v rally historických automobilů se přihlásilo celkem 15 posádek. Seznamu přihlášených vévodí vedoucí jezdec průběžného pořadí šampionátu historiků Emil Triner na legendárním voze Škoda 130 RS. Kompletní složení hlásí Exces Super Bike Club v AČR, když za volanty vozů Opel Kadett Coupe se objeví Zdeněk Tichý, Lubomír Tenkl, Ctirad Hájek a Jiří Brož. Dále se představí Aleš Jirátko (BMW 2002 TI), Petr Hejhal (Škoda 110 L) a další. WÜRTH – PARTR RALLY VSETÍN startuje v pátek 19. října v 17 hodin ze startovní rampy umístěné na Dolním náměstí ve Vsetíně, 1. etapa končí v 21:35 hodin. Sobotní 2. etapa začíná v 8 hodin, když posádky startují z UP v podzemním parkovišti hypermarketu Hypernova, v cíli rally se první vůz objeví v sobotu 20. října v 17:19 hodin opět na Dolním náměstí ve Vsetíně. Vsetínská rally celkem měří 437,05 km a obsahuje 12 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 125,02 km.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist