www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Pojede se Japonsko na sněhu?

18. října 2007 • 08:00

Z Japonska začínají přicházet zprávy o vrtošivém počasí, které by mohlo zásadně ovlivnit průběh dalšího dílu seriálu mistrovství světa, Rally Japan. Na ostrov Hokkaido totiž s předstihem přišla zima a může se reálně stát, že se původně šotolinová soutěž alespoň částečně odehraje na sněhu.

První vločky se na oblast, kudy povedou rychlostní zkoušky Japonské rally, snesly již minulý pátek. Tyto povětrnostní vrtochy se týkají zejména třetí etapy, která se má odehrávat ve vyšších nadmořských výškách. I kdyby se tam ale sníh udržel, nešlo by pravděpodobně hovořit o pravé zimní soutěži, jakými jsou Švédská nebo Norská rally – zatím totiž v Japonsku napadly pouze zhruba tři centimetry.

Aktuální teploty v okolí centra rally v Rikubetsu se pohybují okolo -5°C, meteorologové ale předpovídají oteplení. Může se tedy stát, že se do zahájení soutěže podmínky vrátí do normálních kolejí, stejně tak se ale musí počítat se sněhovou nadílkou. Kdo ví, třeba se dočkáme šotolinové obdoby nevyzpytatelného Monte.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist