www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Poděkování Luboše Minaříka

18. října 2007 • 04:00

Jednoznačným králem skupiny A se v letošním sprintovém mistrovství stal valašský Lubomír Minařík. 28letý jezdec po přestupu z kitové Felicie do Fiatu Punto Super 1600 stáje Roto nenašel mezi pravidelnými účastníky šampionátu srovnatelného konkurenta a mistrovský titul si zajistil ještě před startem závěrečného dílu seriálu ve Šternberku.

K titulu mezi sprintery navíc přidal čtvrté místo v tabulce mezinárodního mistrovství ČR v rally a stal se tak jedním z nejúspěšnějších pilotů dvoukolek této sezóny. Ještě před tím, než své Punto uloží k zimnímu spánku, rozhodl se všem, kteří se jakkoli přičinili o jeho letošní úspěšnou sezónu, za jejich přízeň poděkovat.

„Závěrem sezóny bych rád poděkoval všem našim sponzorům a partnerům za přízeň, kterou nám věnovali, a díky které mi bylo v letošní sezóně umožněno usednout do vytouženého vozu kategorie Super 1600. Především se jedná o Gelur, pneu Vraník, Minařík ochrana osob a majetku a rally sprint Kopná. Mé velké díky patří Eddymu Schlagerovi, majiteli firmy Eurostroj Schlager, který není jen sponzorem, ale i kamarádem, rádcem a velkou oporou - právě díky němu jsem se posunul ze Škody Felicie třídy A/1400 do Fiatu Punto S1600.

Poděkování patří rovněž panu Svobodovi, majiteli týmu Roto Plzeň, který mi dal šanci a připravil mi skvělé podmínky ke startům v malém i velkém mistrovství roku 2007. Za skvělou přípravu vozu děkuji mechanikům týmu Roto Plzeň – Luďku Svobodovi, Martinu Bulinovi (šnekovi), Petru Svobodovi mladšímu a Martinu Bozděchovi, kteří v průběhu roku odváděli výbornou práci. To samé platí o mých třech spolujezdcích Viktoru Semelovi, Jardovi Novákovi a Renatě Mourkové, která má nemalý podíl na mých startech s fiatem. Za potřebné rady k jízdě a doladění rozpisu děkuji Jindřichu Štolfovi a Tomáši Singerovi.

Mé díky patří také Jirkovi Dokulilovi a Janu Olejníčkovi, kteří se starají o mediální podporu. Veliké pomoci se mi jako vždy dostávalo od rodičů, přítelkyně, od mých strýců Josefa a Radka, kamaráda Mojmíra a celé mé rodiny. Zapomínat nemůžu ani na tu spoustu fanoušků, která nás letos na tratích hnala kupředu. Také jim patří můj velký dík,“ řekl Luba.

Valašského jezdce letos čeká už pouze jediný start, kterým bude na začátku prosince oblíbený Pražský rallysprint. Nezbývá, než Lubovi popřát hodně štěstí ve složitých jednáních o příští sezóně a doufat, že jej i v příštím roce uvidíme v některém kompletním českém seriálu. Za své výkony v letošním roce by si to jistě zasloužil…

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist