www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

Vsetín vítězně pro Orsáka, titul patří Flídrovi

20. října 2007 • 22:30

Vítězem mistrovství České republiky v automobilových soutěžích se stal Leoš Flídr s vozem Škoda Octavia WRC. K zisku titulu mu stačilo v posledním dílu sezony Würth Partr rally Vsetín sedmé místo, protože porazil svého hlavního soupeře Karla Trněného, jenž byl až jedenáctý. Prvenství ve Vsetíně vybojoval Jaroslav Orsák s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

„Byla to nejtěžší rally, kterou jsem v kariéře absolvoval. Složité podmínky, navíc jsme měl spoustu krizovek. Zvolil jsem špatné pneumatiky, navíc jsem dělal chyby sám. Nakonec jsem ale získal titul, takže jsem maximálně spokojený,“ uvedl Flídr.

Rally na Valašsku poznamenalo zimní počasí, které o víkendu do Česka dorazilo. Pořadatelé dnes museli zrušit čtyři rychlostní zkoušky, protože na trati leželo několik centimetrů sněhu a špatně sjízdné byly dopoledne i příjezdové cesty. V druhé etapě tak posádky absolvovaly jen polovinu původně plánovaných měřených úseků.

Přesto nedokázal Jan Kopecký udržet vedení z pátku a postupně klesal pořadím, když jej předstihovali jezdci disponující výkonnějšími vozy. Nakonec byl šestý. „Lepší výsledek jsem ani nečekal. Trať byla náročná a dvojkolkám moc nevyhovovala. Proti silnějším čtyřkolkám jsme neměli šanci na úspěch,“ řekl Kopecký.

Skvělý finiš předvedl zejména Orsák, který vyhrál závěrečné dvě erzety a dostal se na první místo. Druhého Josefa Semeráda porazil jen o 1,5 sekundy. O další sekundu zpět zůstal třetí Vladimír Barvík. „V poslední rychlostce jsem zatáhl a snažil se jet na sto procent. Na to, že bych vyhrál, jsem ale nemyslel. Nakonec se to povedlo, za což jsem šťastný,“ radoval se po životním úspěchu Orsák, který bydlí na Valašsku.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist