www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Munchi's šancí pro Clarka?

23. října 2007 • 03:00

V loňském roce byl týmovým kolegou Romana Kresty v nepovedeném projektu Fiesty S1600 v britském šampionátu. Kromě toho však úspěšně startoval ve světovém seriálu Fiesta Sporting Trophy, kterou dokázal v letošním roce vyhrát. V tom nadcházejícím by se mohl na soutěžích mistrovství světa objevit znovu, tentokráte za volantem Fordu Focus WRC.

Pětadvacetiletý rodák z Carlisle si Ford Focus WRC 06 vyzkoušel během rally show v Chatsworthu konané koncem září. Největší šanci pro možný start v nadcházející sezóně mu dává argentinská stáj Munchi's. „Management a všichni lidé kolem Barryho moc dobře vědí, že v příštím roce by na některých soutěžích mohlo být volné místo ve Focusu WRC týmu Munchi's.

Luis Perez Companc určitě nepojede všech patnáct nebo šestnáct naplánovaných soutěží, Federico Villagra by se měl objevit na desíti závodech. Pro Barryho by bylo ideální, kdyby mohl této příležitosti využít. Už má za sebou zkušenosti ze startů v mistrovství světa, usednutí do vozu WRC je pro něj dalším důležitým krokem,“ řekl šéf továrního týmu Ford Malcolm Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist