www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Kategorie GT rozšiřuje řady – tentokrát o Maserati

26. října 2007 • 09:00

Agostino Alberghino, šéf italského týmu Happy Racer, se nechal slyšet, že by pro příští rok rád přivedl do rally další automobilovou značku, která by rozšířila čím dál větší rodinu vozů kategorie GT. A po nedávném představení rudého Ferrari 360 Challenge na španělských asfaltech by se i tentokrát jednalo o speciál s italskou krví – Maserati.

Alberghino chce na rychlostní zkoušky přeladit model, který podobně jako zmíněné ferrari vzniklo původně pro pohárové závody na okruzích. Speciál pocházející z Trofeo Maserati již první kilometry soutěžních tratí poznal, jelikož se nedávno v roli předjezdeckého vozu zúčastnil lokálního RallySprintu delle Colline. Primární záměr do budoucna je startovat s Maserati ve speciálním poháru Trofeo d’Italia Rally GT, který si letos na Apeninském poloostrově odbyl svou premiéru.

„Pod kapotou vrní osmiválec se 420 koňskými silami - ten automobil je prostě fascinující,“ říká Alberghino. „Chceme s ním v příštím roce jet v italském seriálu Rally GT, nejprve však musíme provézt patřičné úpravy a získat homologaci. Již první ukázka na veřejnosti ukázala velký zájem o náš vůz, takže jsme plní očekávání!“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist