www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Video z Pražského Rallysprintu 2007

foto

22. února 2008 • 01:00

Po Jänner Rallye konečně nastala na české soutěžácké scéně tolik očkávaná pauza, takže zbývá prostor na dotažení restů z minulosti. Jedním z našich dluhů byla videa z loňského Pražského rallysprintu. Dnes si můžete prohlédnout druhou patnáctku startovního pole tak, jak ji zachytil náš stálý spolupracovník Aleš Trhlík.

žádný příspěvek celý článek »

Atmosféra, krizovky a havárie 2007 - fotogalerie Romana Kašpárka

foto

2. února 2008 • 14:00

Přestože již více než měsíc píšeme rok 2008, dnes se ještě vrátíme k tomu loňskému. Náš redakční spolupracovník Roman Kašpárek připravil rovnou stopadesátku snímků z roku 2007, na kterých svým objektivem zachytil atmosféru automobilových soutěžích, krizovky i havárie.

příspěvků: 5 celý článek »

Video z OMV Waldviertel Rallye

foto

2. ledna 2008 • 14:00

Již zítra odstartuje shakedownem nová sezóna českého i rakouského rallysportu. Pro navnadění do správné nálady proto přinášíme pohled nejen na špičku mistrovství Rakouska, jak se prezentovala na posledním podniku loňského roku, OMV Waldviertel Rallye. Více než třicítku videí pro vás připravil náš stálý spolupracovník Aleš Trhlík.

příspěvků: 2 celý článek »

Tropheé Andros: předvánoční kolo patřilo Prostovi…

foto

2. ledna 2008 • 06:00

Třetí závod Tropheé Andros zaměstnal nejen příznivce a účastníky této série, ale i návštěvníky francouzského Alpe dˇHuez. Předvánoční atmosféra ovlivňovala dění v paddocku i mimo něj. Boj o body je však boj o body a těch si pod vánoční stromeček nadělil nejvíce Prost.

žádný příspěvek celý článek »

V Itálii je možné všechno...

foto

22. prosince 2007 • 10:00

Blíží se Štědrý den a tak pro odlehčení dnes zamíříme do země milovníků kávy, pizzy, makarónů, ale hlavně polední siesty - Itálie. Jak si na největším ostrově Středozemního moře proslulém mafií představují pojem fair play naznačuje tento článek.

příspěvků: 5 celý článek »

Euro Rally Challenge: záchrana pro WRC

foto

20. prosince 2007 • 12:45

Po zákazu automobilů kategorie World Rally Car v mezinárodních seriálech zbylo v Evropě jen několik posledních ostrůvků, kde tyto vozy jezdí v šampionátech nejvyšší úrovně. Vedle specifického Irska a Maďarska je to zejména oblast Beneluxu, kde se během uplynulé sezony mimo jiné zabydlelo několik kousků nejnovějších focusů či imprez.

příspěvků: 3 celý článek »

Malé předvánoční zamyšlení aneb Zdeněk Vlček na Pražském Rallysprintu

foto

20. prosince 2007 • 02:00

Prosinec je měsíc, na který se všichni soutěžáci těší z celého roku nejvíc. Vždyť je to měsíc, kdy se u nich doma na návštěvách vystřídají Mikuláš s Čertem, vydlabaná dýně, Ježíšek, děda Mráz, Santa Klaus, Vánoční koza, Svědci Jehovovi, tchýně s příbuzenstvem, a kdovíkdo ještě...

příspěvků: 4 celý článek »

Top Run Racing má první evropské Evo X

foto

18. prosince 2007 • 15:30

Italský přípravce vozů Mitsubishi a Subaru tradičně patří k těm, kteří na evropském kontinentu jako jedni z prvních představují nejčerstvější novinky japonských značek v oblasti rally. Ani tentokrát nedošlo k výjimce – do dílen v Castiglione Olona včera dorazily první dva exempláře nové „desítky“, ze kterých se v následujících měsících stanou soutěžní vozy skupiny N.

příspěvků: 8 celý článek »

Nová sestava Fordu o víkendu řádila v Itálii

foto

18. prosince 2007 • 05:00

Své nové angažmá v továrním týmu Ford oslavil Jari-Matti Latvala stylově – vítězstvím na italské Prealpi Master Show s centrem v Sernagliu della Battaglia. Dvaadvacetiletý Fin zde zavzpomínal na časy, kdy jezdil s Toyotou Corollou WRC. Soutěž spočívala ve čtyřech průjezdech desetikilometrovou rychlostní zkouškou, jež zčásti využívala i rallycrossový areál v Moriagu; do konečného výsledku se počítaly tři nejrychlejší průjezdy.

žádný příspěvek celý článek »

Tropheé Andros: Lagorce – opět na špici...

foto

18. prosince 2007 • 03:00

Bohatý program závodní série Tropheé Andros se opět po týdnu přihlásil svým fanouškům, tentokrát z Grandvaliry v Andoře. I ve zdejším prostředí znovu svými výkony udivoval Lagorce. A to je z hlediska atraktivity celé série jen a jen dobře.

žádný příspěvek celý článek »

Tomaštík s Poláškem bavili sebe i diváky

foto

18. prosince 2007 • 02:00

Úspěšné vystoupení na Pražském Rallysprintu má za sebou dvojice Jaromír Tomaštík – Josef Poláček. Se Subaru Impreza dojeli do cíle a splnili hlavní úkol – jízdu si patřičně užili a pobavili i přihlížející diváky.

žádný příspěvek celý článek »

Colinovo Legacy jde do dražby

foto

17. prosince 2007 • 03:00

V únoru proběhne v aukční síni Cheltenham Racecourse dražba, na které se bude nabízet řada zajímavých vozů z rallyové historie. Mez největší lákadla patří Subaru Legacy po tragicky zahynulém mistru světa Colinu McRae.

žádný příspěvek celý článek »

Roman Kresta na Dakaru nepojede!

foto

16. prosince 2007 • 12:30

Roman Kresta se rozhodl nenastoupit k Rally Dakar 2008. Ke změně původního plánu došel poté, co absolvoval pobyt v sídle týmu X-Raid AlgoDyne Green Power Racing Team. Vzhledem k časovým problémům a potížím s vízy se rozhodl, že k závodu nenastoupí a bude se plně věnovat přípravě na sezonu. O startu v Rally Dakar 2009 se bude dále jednat.

příspěvků: 7 celý článek »

Italská Prealpi Master Show nakonec bez české účastí

foto

14. prosince 2007 • 07:00

Poslední dny roku 2007 patří závěrečným podnikům, na kterých se jezdci v jednotlivých zemích loučí s uplynulou sezonou. Na další víkend se plánuje britský Race of Champions s účastí mnoha hvězd motoristického sportu, podobně jako italský Memorial Bettega konaný v rámci boloňské Motor Show. V Itálii se však chystá i další podnik, který si svou jezdeckou soupiskou žádá o pozornost.

žádný příspěvek celý článek »

V Carlos Paz nejlepší Ligato

foto

14. prosince 2007 • 06:00

Šéf Tango Rally Teamu, Marcos Ligato, zakončil letošní sezonu argentinského mistrovství vítězstvím. Nezvyklým úkazem na Gran Premio de Villa Carlos Paz pak bylo odstoupení argentinského šampióna Federica Villagry; Lancer Evo IX nechal „El Coyota“ v letošní sezoně na holičkách vůbec poprvé.

žádný příspěvek celý článek »

toplist