www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Freddy Loix chce stihnout dva závody za jeden víkend

26. října 2007 • 10:00

Bývalý tovární jezdec Mitsubishi či Peugeotu Freddy Loix se chce během následujících dnů pokusit o husarský kousek - odstartovat během jediného víkendu na dvou soutěžích! A to ne ledajakých, jde jednak o významnou soutěž seriálu IRC a jednak o test před rozhodujícím závodem belgického národního šampionátu.

Již včera odstartoval Loix společně s Eddy Chevallierem na Rallye du Valais, kde startují s 'Tsjoenovým' Fiatem Punto S2000. Soutěž končí v sobotu odpoledne, během noci se pak Loix musí přemístit ze švýcarského Martigny do belgického Jalhay, kde na něj čeká nachystané Polo S2000, se kterým se společně s Robinem Buysmansem zúčastní JCM Rally, posledním testem před Rallye du Condroz.

„Do Martigny pošleme VW Caravelle s vestavěným lůžkem. Ten bude řídit Marc Timmers, který převeze Freddyho do Jalhay. Tam mezitím udělá Robin Buysmans seznamovací jízdy,“ popsal složitý logistický úkon Jack de Keijzer.

„Pořád bojujeme o titul mistra Belgie. Najezdili jsme spoustu testovacích kilometrů, ale ostré zápolení na soutěži je něco jiného. Jsem rád, že se budu moci na JCM Rally svézt. Soutěž se navíc skládá ze čtyř sekcí obsahující tři krátké zkoušky, takže budeme mít dostatek prostoru pro vyzkoušení různých variant nastavení,“ dodal Freddy Loix.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist