www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Australská rally požádala o přesunutí ze sezóny 2008 na 2009

30. října 2007 • 03:00

V kalendáři mistrovství světa v automobilových soutěžích se pro příští sezónu napevno počítalo s Rally Australia. K překvapení všech však nakonec šotolinová soutěž ze země klokanů chybí. Ještě překvapivější je důvod, kdy za nepořádáním soutěže mistrovství světa stojí sami organizátoři.

O přesun z roku 2008 na 2009 požádala australská národní federace CAMS. Ta podepsala pětiletou smlouvu s i-METT Queensland Group Pty Ltd na pořádání Rally Austrália ve státě Queensland. Hlavním důvodem přesunu na jihovýchod bylo využití speciálního areálu, který by měl v Queenslandu vyrůst díky investici ve výši 650 milionů australských dolarů.

Bohužel pro organizátory australské soutěže, nejenom české stavební společnosti mají problémy s dodržováním termínů a tak již nyní bylo jasné, že by se plánovaný komplex nestihl včas dostavět. Žádosti nakonec FIA vyhověla a předběžně zařadila Rally Australia do kalendáře pro rok 2009, když v tom na nadcházející rok ji nahradila Corona Rally México, která tak s největší pravděpodobností přijde o statut podniku IRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist