www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Jaroslav Orsák se vydává do Polska

1. listopadu 2007 • 09:00

Valašskokloboucký Jaroslav Orsák dokázal nepříliš dobře načatou sezónu výtečným způsobem zakončit. Dokázal nejenom vybojovat titul nejlepšího juniora u nás, ale na nedávné Würth Partr Rally Vsetín dokonce zvítězil v absolutní klasifikaci. Nyní se rozhodl vyrazit i do zahraničí.

Třiadvacetiletý Jaroslav Orsák se společně s Karlem Vajíkem totiž vydají k našim severním sousedům, kde si dotřetice vyzkouší nově zamýšlené nářadí v podobě Mitsubishi Lancer Evo IX. V kategorii 'host' se totiž o nadcházejícím víkendu představí na posledním podniku polského 'druholigového' šampionátu, Rajdu Tylski.

„Jaroslav Orsák se nám sám ozval před pár týdny, že by u nás rád startoval. Ještě jej však čekala soutěž ve Vsetíně, takže jsme museli čekat, zda zůstane auto v pořádku. Hned po soutěži jsme mu poslali oficiální pozvánku a on ji k naší radosti přijal,“ řekl předseda místního autoklubu Grzegorz Michalski.

Jedním z Orsákových soupeřů bude Daniel Chwist. Tohle jméno asi většině lidí nic neřekne, hlavně historie znalí fanoušci však zbystří při sdělení faktu, že se jedná o vnuka legendárního polského závodníka Sobieslawa Zasady. Chwist usedne společně se zkušeným Jakubem Gerberem do Subaru Impreza STI.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist