www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Ve Walesu zajímavá startovka

2. listopadu 2007 • 06:00

Již jen sedmadvacet dní zbývá do startu poslední soutěže letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB. Již dnes však organizátoři zveřejnili seznam přihlášených posádek, který slibuje vskutku zajímavou podívanou.

Je možné, že právě až ve Walesu se bude rozhodovat mezi Grönholmem a Loebem o titulu mistra světa. Rozhodně však i mezi jezdci startujícími o chvíli později najdeme zajímavé kombinace.

Na seznamu přihlášených najdeme tři české posádky - Jana Kopeckého s Fabií WRC, Štěpána Vojtěcha a Martina Prokopa s Mitsubishi Lancer Evo IX. Na startu se však objeví i další dobří známí z českých soutěží. Michal Solowow přijal nabídku od Errani týmu na start v rámci PCWRC, kde by se měl představit se svým obvyklým Fiatem Punto S2000. Do 'českého' Punta pak usedne i Michal Kościuszko.

Třetím vozem kategorie S2000 bude MG Sport S2000, které nebude řídit nikdo jiný než Stuart Jones. Divoké karty do PCWRC pak obdrželi Guy Wilks a Gwyndaf Evans. Odbornou veřejností hodně sledovaná bude i premiéra sedmnáctiletého Jevgenije Novikova v soutěži mistrovství světa.

Vedle druhého startu Suzuki SX4 WRC se Sebastianem Lindholmem za volantem jsme se dočkali i dalšího zajímavého překvapení mezi vozy WRC. Předsevzetí z počátku roku dokázal mladý zimbabwský jezdec Conrad Rautenbach dotáhnout do úspěšného konce - pravidelný účastník JWRC a letošní mistr Afriky se ve Walesu představí za volantem Citroënu Xsara WRC.

Na poslední chvíli pak fanoušci přišli o jeden z plánovaných taháků. Valentino Rossi tentokrát do speciálu WRC neusedne. Na vině však tentokrát nejsou obvyklé finance, ale zaměstnavatel. Stáj Yamaha totiž Rossimu nedovolila vynechat část testů na okruhu ve španělském Jerezu.

Veškeré informace k Wales Rally GB naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist