www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Monte 2008 odkrylo tvář

3. listopadu 2007 • 09:00

Automobile Club de Monaco zveřejnil první informace o šestasedmdesátém ročníku tradiční Rallye Automobile Monte-Carlo. Ta se pojede od 24. do 27. ledna a zahájí sezonu 2008 v mistrovství světa automobilových soutěží. S dalším pokračováním soutěžácké klasiky přicházejí i četné změny v charakterou i organizaci. První polovinu bude hostit Valence, teprve v sobotu večer se centrum rally přesune do Monaka a Gilette, kde bude umístěna servisní zóna.

Celá soutěž odstartuje ve Valence už ve čtvrtek a kromě slavnostnío ceremoniálu posádky absolvují i úvodní dva testy, které se pojedou už za tmy v pohoří Vercors. Páteční vložky se budou konat v jižní části departmentu Ardeche. Oproti loňskému vydání se změny dočkal zahajovací test této etapy, ktery „povyrostl“ na více než osmadvacetikilometrovou délku a může se tak pyšnit přídomkem nejdelší vložky na Monte 2008.

V sobotu se pojede na severu Ardeche, jediným modifikovaným testem je RZ St. Martial-Le Chambon Beleac. Na konci etapy posádky naposledy navštíví servis ve Valence, poté je čeká dlouhý přesun do Monaka, kde bude uzavřené parkoviště. V neděli na soutěžní dvojice čeká náročná čtveřice rychlostních zkoušek bez možnosti servisu, která bude spočívat ve dvou průjezdech přes legendární průsmyk Col de Turini a zkoušku Loda-Luceram. Po závěrečním servisu je na řadě již jen tradiční slavnostní zakončení před knížecím palácem. Celá trasa Rallye Monte-Carlo 2008 má měřit 1464 km, 369 z nich je vyhrazeno rychlostním zkouškám.

Další informace k Rallye Monte-Carlo 2008 naleznete ZDE

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist