www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Ford Fiesta S2000 by měla být homologována v roce 2008

8. listopadu 2007 • 06:00

Na počátku přelomu března a dubna si odbyla na australské Queensland Rally světovou premiéru Ford Fiesta S2000. Jednalo se však pouze o vůz s australskou národní homologací, neodpovídal totiž přesně mezinárodním předpisům pro vozy kategorie Super 2000. Již v průběhu roku 2008 by ovšem australský ford mohl vyrazit na mezinárodní tratě.

„V letošním roce jsme vše podřídili vývoji nového speciálu. Důkladné testování je jedna věc, ale až v ostrém závodě se ukáže, jak jsou vozy připraveny. Jako u každé novinky jsme se i my potýkali s dětskými nemocemi a technickými problémy, ale věřím, že se nám všechny nešvary podařilo vychytat. Soutěž od soutěže se auto stále zlepšuje, progres je evidentní,“ řekl šéfinženýr Pirteku Marcus Clarke.

„V současné době se soustředíme na přípravy před závěrečným dílem australského šampionátu v Melbourne, ještě více nás však zaměstnává procedura pro získání mezinárodní homologace k našemu vozu. Splnili jsme všechny podmínky FIA, nyní již v Mezinárodní automobilové federaci probíhá úřední proces schvalování. Doufám, že se vše podaří dotáhnout do zdárného konce co nejdříve, aby se již v nadcházející sezóně mohly objevit fiesty v rukách soukromých jezdců z různých zemí,“ prozradil Clarke.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.11.2007 11:58
John - moderátor
A asi podstatné je, že tohle auto nechystá M-Sport, ale Pirtek ...
08.11.2007 10:22
dufs
Čím víc S2000 tím líp, sic nečekám že se dostane až k nám
toplist