www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Asfaltová premiéra MG S2000 Sport bude v Irsku

9. listopadu 2007 • 04:00

Původně se asfaltová premiéra nového MG S2000 Sport plánovala na předposlední díl IRC, švýcarskou Rallye du Valais, kde měl do vozu usednout Alex Bengué. Jelikož však tým MSD nestihl asfaltovou verzi dostatečně otestovat, rozhodl se na poslední chvíli první start odložit. Avšak ne na dlouho - debut se uskuteční na soutěži mistrovství světa, Rally Ireland, kde do vozu usedne někdejší irský šampion Roy White.

Vůz se také zúčastní následujícího podniku ve Walesu. Do šotolinové verze tentokrát usedne pravidelný účastník letošního PCWRC, teprve dvaadvacetiletý talentovaný Velšan Stuart Jones, který se tak s Michalem Solowowem stane prvním pilotem PCWRC startujícím s vozem kategorie S2000.

„Projekt vozu MG S2000 Sport je opravdu velice zajímavý. Měl jsem možnost s týmem MSD strávit řadu týdnů při vývoji auta a z naší spolupráce jsem nadšený. Auto jsme dokázali posunout hodně daleko a jsem rád, že právě já budu mít možnost je předvést při světové premiéře na šotolině. Teď je jen na mě, abych týmu dokázal, že jeho volba v mou osobu byla správná,“ řekl Stuart Jones.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist