www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Francois Duval chce zpátky do Fordu!

13. listopadu 2007 • 07:00

Francois Duval má za sebou další sezonu mistrovství světa, která tentokrát byla plná očekávání, zklamání i velkých úspěchů. Belgičan měl původně absolvovat deset podniků MS za volantem škodovky připravované týmem First Motorsport. O tom, jak tato epizoda skončila, již bylo napsáno mnoho - Duvalovy starty byly donekonečna odkládány a jediný uskutečněný skončil už po několika rychlostních zkouškách Rally Acropolis.

Projekt byl záhy ukončen a s pokračováním sezony to vypadalo bledě. Nakonec přišla nabídka od Kronosu, který potřeboval obsadit druhý týmový vůz po Danielu Carlssonovi. Comeback do xsary vyšel Duvalovi perfektně, při obnovené premiéře v Německu mu odolal pouze Sébastien Loeb.

Tento výkon přiměl manažery Citroënu podpořit Duvala při dalších startech v naději, že by mohl sebrat důležité body aktuálně vedoucímu Fordu. Opakování německého zázraku se ovšem nekonalo a tak Duval pro letošní rok v MS skončil. Blíží se ovšem sezona 2008 a Belgičan by se v ní opět rád předvedl - osobně by se rád viděl ve stáji, která jej přivedla do kokpitu vozu WRC, totiž v továrním týmu BP Ford. Ta bude mít po odchodu Marcuse Grönholma, jehož na postu týmové jedničky nahradí Mikko Hirvonen, volné druhé auto. Nyní je tedy za poslední roky největší šance, jak se do soupisky britského týmu dostat.

Nejhlasitěji se jako o budoucím držiteli postu dvojky Fordu hovoří o Jari-Mattim Latvalovi, který během letošní sezony obrovsky zrychlil. Ani Duval se však necítí být bez šance: „V tuto chvíli samozřejmě ještě není nic jisté, nicméně můj manažer je v kontaktu s Malcolmem Wilsonem. Situace vypadá tak, že nejvíc podniků by měl coby týmová dvojka odjet Latvala, kterého by měl na vybraných rally, jako jsou Švédsko či Finsko, nahradit Marcus Grönholm. Já bych byl osobně rád za angažmá na asfaltových podnicích, ale jednání jsou teprve na začátku. Více bychom měli vědět na konci listopadu.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.11.2007 21:43
John - moderátor
Jojo, to místo si zaslouží někdo jiný. Mladý a nadějný.
13.11.2007 18:39
ajaj
Franntišek by šel kamkoli, kde mu dají volant. Spojil by se i s čertem, ale jeho vlak je už dávno fuč. Neuřídil své ambice a teď už nenaskočí.
toplist