www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Do IRC přichází po Alénovi další legendární jméno - Biasion

9. listopadu 2007 • 15:30

Ambiciozní seriál Intercontinental Rally Challenge během své první ostré sezony nastavil laťku poměrně slušně vysoko - přilákal několik automobilek, keré se vrhly na vývoj speciálů kategorie Super 2000, a stejně tak i řadu jezdců, pro něž je IRC dostupnější než například mistrovství světa. V barvách továrního týmu Abarth se někokrát objevil syn legendy světových soutěží Markku Aléna, čtyřiadvacetlitý Anton. Svou rychostí jasně ukázal, že jablko nepadlo daleko od stromu. A podobnou výzvu má nyní před sebou i nositel dalšího slavného jména - Mathieu Biasion.

Ten je francouzským vnukem legendárního Mikiho Biasiona z Itálie, několikanásobného mistra světa a evropského šampiona z roku 1983 spojovaného zejména s továrním týmem Lancia. Mathieu má osmadvacet let a v poslední době se kromě domácích soutěží účastnil i vybraných podniků JRC - v roce 2006 skončil na čtvrtém místě pohárového seriálu Ford Fiesta Sporting Trophy. Letos se ze světového působení stáhl, dal však o sobě vědět na podniku mistrovství Evropy ve francouzském letovisku Antibes, kde s Renaultem Clio R3 dojel jako devátý celkově.

I v příštím roce zůstane tento pilot věrný francouzské značce, Renault ovšem nahradí konkurenční Peugeot, jenž disponuje „dvoutisícovkou“ 207. S ní by měl jezdec absolvovat až osm podniků IRC 2008, tedy podstatnou část desetidílného seriálu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.11.2007 19:29
Sabotage
Trochu divné aby byl Mathieu narozený 18.4.1979 vnukem Mikiho narozeného 7.1.1958. 21 letého dědečka jsem ještě v životě neviděl...
toplist