www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Eva Vykydalová sbírala zkušenosti

12. listopadu 2007 • 01:00

Minulý týden se v okolí Kralovic uskutečnila Pongratz Rally Kralovice. Na startu nechyběla řada známých jmen z mistrovství republiky v automobilových soutěží. Mezi přihlášenými posádkami figurovala rovněž posádka Eva Vykydalová a Václav Vorel. Příbramský spolujezdec Petra Bryndy přijal nabídku Evy Vykydalové, která by se ráda stále víc zdokonalovala. „Eva mi zavolala, že by byla moc ráda, kdybych s ní v Kralovicích jel. Pokusím se Evě co nejvíce poradit a snad závod dokončíme bez problémů. Bude to něco jiného, nežli jet s Beruškou (Petrem Bryndou). Přesto se na závod těším,“ vzhlížel k závodu Václav Vorel.

Vykydalová s Vorlem však nevstoupili s Renaultem Clio Sport do závodu nejšťastněji. V páteční etapě ztratili více než minutu a půl kvůli technickým problémům. Vše si posádka vynahradila v sobotní etapě, kdy zajela třikrát nejrychlejší čas ve třídě. „Druhá etapa byla daleko šťastnější. Dařilo se nám zajíždět dobré časy. Hodně se mi povedla čtvrtá rychlostní zkouška, kde se mi podařilo zajet dvanáctý čas absolutně. Navíc hrozně mi pomáhal Vašek Vorel. Jeho zkušenosti byly vidět na každém kroku, což mi hodně pomohlo,“ podotkla k průběhu závodu Eva Vykydalová.

V druhé polovině sobotní etapy pokračovala smíšená dvojice ve výborných výkonech, které jim nakonec vynesly 18. místo absolutně, především však druhé místo ve třídě SA4. Rychlejší byla pouze posádka Křížek/Chlup s vozem Honda Civic Type-R. „Před závodem jsme si říkali, že pokud se nám nebude dařit, tak to svedeme na to, že jsem ženská. Díky pomoci Vaška jsem však dokázala zabojovat a získat nejen pěkné umístnění, především však řadu nových zkušeností, které mohu využít při dalších startech s Ivonou. Zároveň bych chtěla také poděkovat celému týmu, který se staral o náš vůz,“ zhodnotila kralovický závod letošní vítězka Dámského poháru. „Eva odvedla výborný výkon. Zlepšovala se erzetu od erzety. Místy jsem se s ní i dost bál. Přeci jen jsem si na začátku nebyl jistý, zdali je jakožto žena schopná uřídit dvoulitrový závoďák. Ovšem již první RZty ukázaly pravý opak. Eva jela výborně a sobotní dosažené výsledky jsou toho důkazem,“ doplnil a zároveň pochválil Evu Václav Vorel.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist