www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Irští podnikatelé podporují Krise Meeka

15. listopadu 2007 • 08:00

Kris Meeke to v letošní sezoně nemá lehké. Jen díky vytrvalé snaze obrážet sponzory se mu povedlo uskutečnit několik startů s vozem WRC v irském asfaltovém mistrovství. Tato námaha však přinesla své ovoce, neboť na předešlé výsledky uslyšela skupina irských podnikatelů, kteří někdejšímu mistru JWRC zafinancovali start na světové Rally Ireland. Kris do ní odstartuje se Subaru Impreza WRC S12, se kterou Eugene Donnelly vybojoval letošní primát v Irish Tarmac Championship. Jak známo Donnelly vyměnil imprezu za fabii, subaru momentálně patří Derreku McGarritymu a týmu DMG z hrabství Antrim.

Největším Meekovým mecenášem je firma KDM Hire podnikatele Keitha McIvora, která jej sponzorovala již v minulosti. Novým sponzorem je Seamus Heron a jeho společnost Carella Worktops, mezi dalším partnery jsou Micheal Nugent Ltd, Caulfield Insurance, Rushmere Shopping Centre a Gerry McVeigh Cars.

Osmadvacetiletý Kris, kerý letos vyhrál Rally of the Lakes a domácí Ulster International Rally, rovněž poděkoval za podporu při předchozích startech firmám Pirelli, Rally School Ireland, Kerr Tyres, Orchard Motorsport, Outdoor Services, Tommi’s Supporters Club, Alpinestars, LaFarge, stejně jako své rodině a přátelům. „Bylo by to pro mě hodně mrzuté, kdybych musel sedět doma, zatímco se kousek vedle pojede Rally Ireland,“ řekl Kris Meeke. „Je to jedinečná šance jak se poměřit s nejlepšími jezdci na světě a stát se součástí historie irského rallysportu.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist