www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

V sobotní etapě si Štěpán polepšil na sedmé místo

18. listopadu 2007 • 12:00

Včerejších šest rychlostních zkoušek na Irské rallye znamenalo pro posádku OMV BIXXOL Rally Teamu CZ oproti pátku vylepšení pozice o jednu příčku. Do nedělní závěrečné etapy tak vstoupí na sedmé pozici v klasifikaci šampionátu PWRC.

I přes tento posun nebyl v cíli druhé etapy Štěpán s dosaženými časy, ale i odstupem na nejbližší konkurenty příliš spokojen: „Dnešní den pro nás nebyl nic moc. Proti včerejšku jsme ztratili na soupeře víc než bych čekal, ale i chtěl. Do druhé dnešní rundy jsme trochu změnili nastavení, nicméně žádný valný výsledek to nepřineslo. Nebylo to prostě úplně ono, neměl jsem dnes jízdy úplně dobrý pocit, i když žádný zásadní problém na trati nenastal. Možná jsme jeli v úvodu až příliš opatrně a nechytli tak ideální tempo,“ snaží se najít příčinu.V závodu již dále nepokračuje lídr páteční etapy, Brit Higgins. Do čela hodnocení PWRC se tak dostal Portugalec Araújo, na něj ztrácí česká dvojice před posledním závodním dnem sedm minut.

Letošní Irská rallye je dle slov Štěpána i velkou loterií s gumami: „Je to složité v tom, že jsme museli gumy nominovat dopředu, což pro nás představovalo vlastně pouze šestnáct mokrých. My jsme prozatím nejeli na žádných jiných než právě na mokrých. Dnes ta guma vypadá netknutě, klouže mi to kupředu a nevím příliš co s tím vymyslet,“ míní pilot české stáje OMV.

Nedělní etapa, v níž se pokusí dvojice Štěpán Vojtěch – Michal Ernst, vylepšit stávající pozici a navázat na šestou příčku z Mexika, má na programu již jen čtyři závěrečné měřené úseky. Ten úplně poslední z nich startuje ve 14:08 SEČ.

OMV BIXXOL Rally Team CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist