www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Top Run Racing chce mít v roce 2008 v PCWRC šest vozů

20. listopadu 2007 • 07:00

Italská stáj Top Run Racing je známá nejen jako světový přípravce vozů značky Mitsubishi, ale v poslední době také díky problematickým vyloučením svých vozů. Přesto ještě do Rally Ireland bojovala o titul v PCWRC a již nyní naznačila smělé plány pro nadcházející sezónu.

Před Rally Ireland měl Mark Higgins ještě teoretickou šanci na pokoření Toshihira Araie v boji o titul světového šampiona mezi produkčními vozy. Ta se mu však rozplynula pouhý kilometr před cílem závěrečného úseku sobotní etapy. „Je to velká škoda. Dostali jsme ve velké rychlosti defekt, na kterém se auto nedalo udržet na cestě. Sklouzli jsme do příkopy a byl konec,“ popsal smutně své irské odstoupení Higgins.

Top Run Racing se v letošní sezóně soustředil hlavně na mezinárodní program v PCWRC a ME. Spolupráce s Renatem Travagliou nedopadla příliš slavně, vystoupení ve světě však bylo mnohem lepší. Pro nadcházející sezónu pak tým plánuje své působení dokonce rozšířit.

„Pokud vše půjde podle představ, budeme i příští rok spolupracovat s Markem Higginsem. Celkem bychom ale chtěli v PCWRC postavit šest vozů. Chystáme totiž s partnery speciální projekt pro talentované italské jezdce, kterým bychom pro světové soutěže rádi nabídnuli velice zajímavé podmínky. Kromě toho zvažujeme také návrat do italského šampionátu. Samozřejmě pak budeme pokračovat i nadále rozvíjet spolupráci s ostatními závodníky,“ řekl šéf Top Run Racingu Michele Agnello.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist