www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Škodovky nebudou, musí se vzít zavděk Peugeoty

22. listopadu 2007 • 08:00

Italská stáj Munaretto měla odvážný plán - zakoupit jeden speciál Škoda Fabia WRC a tři exempláře Fabie S2000, které by provozovala v sezóně 2008. Již v průběhu letošního roku však bylo jasné, že vůz mladoboleslavské automobilky pro stále populárnější kategorii Super 2000 nebude k dispozici a stáj se tak bude muset poohlédnout po jiném stroji.

Stáj se doposud zaobírala primárně přípravou vozů značky Renault na různých úrovních. V minulých letech se starala například o Clio S1600 italského pilota Lucy Bettiho v juniorském světovém šampionátu, v loňské sezóně ve stejném šampionátu za ně startoval také letošní účastník IRC Bernd Casier. V letošní sezóně se s vozy Clio S1600 představovali v JRC Andrea Cortinovis a v italském šampionátu Ivan Paire, stáj pak hodně podporovala i jezdce s vozy Renault Clio R3.

Pro nadcházející rok se chtěli zaměřit na nastupující kategorii vozů Super 2000. Bohužel, plánovaný vývoj Škody Fabie S2000 se nevyvýjí podle předpokladů a tak se italská stáj rozhodla poohlédnout po jiné značce. V úvahu připadaly všechny ostatní existující značky. Volba nakonec padla na francouzskou automobilku Peugeot.

Místo tří Fabií S2000 tak byly objednány tři Peugeoty 207 S2000. Již nyní je známo i jméno jednoho z jezdců - Mathieu Biasion se s jedním z těchto exemplářů představí na sedmi podnicích seriálu Intercontinental Rally Challenge. Co se týče vozu WRC, stáj s největší pravděpodobností neustoupila ani z tohoto kroku. Pokud vše vyjde podle plánů, měla by pro italský asfaltový šampionát připravovat jednomu ze soutěžních jezdců Ford Focus WRC 06.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist