www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Olaf Dobberkau říká: "Děkuji"

22. listopadu 2007 • 07:00

Německý pilot Olaf Dobberkau patří v německém šampionátu se svým Porsche 911 GT3 k největším tahákům. Čeští diváci jej mohli vidět na letošních Lužických horách, jezdec pak měl eminentní zájem i na startu při Pražském rallysprintu. Na závěrečné show v našem hlavním městě se však nakonec kvůli administrativním záležitostem nepředstaví.

Místo Prahy tak rozloučení s fanoušky proběhlo na Rallyesprintu ve Storndorfu. Akce nesoucí motto 'Zábava pro jezdce i fanoušky' se zúčastnila řada německý posádek i jezdců s historickými vozy jako Opel Manta 400 či Datsun 240. Vítězem celého klání se stal Sandro Wallenwein se Subaru Impreza STI, ale to nebyla až tak podstatná věc.

„Zdejší závody jsme si skutečně užili. Tentokrát jsem nemusel jet na čas, takže jsme se vyžívali v různých smycích a efektních průjezdech. Věřím, že jsme potěšili početné davy fanoušků a ukázali, co tohle auto umí,“ řekl Olaf Dobberkau.

A jak německý pilot, vedle kterého usedl Helmar Hinneberg, hodnotí letošní sezónu? „S prvním rokem s novým vozem kategorie GT jsem spokojený. Během posledních dvanácti měsíců jsme se naučili s tímto speciálem jezdit, už víme, jaké jsou jeho i naše možnosti. Díky tomu si troufám tvrdit, že v té nadcházející sezóně budeme moci tvrdě zaútočit na nejvyšší mety v německém mistrovství,“ shrnul Olaf Dobberkau, který neopomněl dodat: „Toho všeho bychom ale nedosáhli bez našich partnerů a přátel, kterým bych chtěl touto cestou za jejich podporu a trpělivost poděkovat.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist