www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Inspekce FIA studuje Fiestu S2000

23. listopadu 2007 • 08:00

Prezident technické komise FIA Jacques Berger a předseda komise FIA pro automobilky Gabriel Cadringher včera přiletěli do Austrálie, aby provedli důkladnou inspekci u příležitosti žádosti o mezinárodní homologaci vozu Ford Fiesta S2000, kterou na domácích tratích představila místní stáj Pirtek Rally Team.

Ta se netají zájmem o mezinárodní homologaci tohoto speciálu. Během včerejška delegáti navštívili v Danenongu sídlo týmu Britek Motorsport, který je zodpovědný za vývoj Fiesty S2000, dnes se zúčasní konference Motor Sport Industry Forum pořádané národním autoklubem.

Manažer Briteku Motorsport Ben Beazley již před jejich příjezdem prohlašoval, že celý tým čeká na šanci ukázat jimi vyvinutý vůz i v zahraničí. „Bylo by opravdu špičkové mít tento vůz homologovaný přesně podle mezinárodních předpisů FIA, obzvláště, když jsme jediní na světě, kteří postavili vůz kategorie S2000 od automobilky Ford,“ řekl Beazley.

„Je to kredit pro náš tým i celý australský soutěžní svět, že dokážeme postavit závodní auto, které bude moci bojovat o tituly v národních šampionátech napříč celým světem,“ dodal Beazley.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist