www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Prodrive odkládá vstup do F1, chce napřed ozdravit rallyovou sekci

26. listopadu 2007 • 08:00

Britská společnost Prodrive ohlásila, že minimálně o rok odkládá svůj plánovaný vstup do Formule 1. David Richards, šéf firmy, totiž napřed chce napravit pořádně pošramocenou pověst rallyové části svého impéria, o kterou se během posledních sezon postaral tovární tým Subaru WRT.

Nejvyšší muž Prodrivu v příští sezoně pravděpodobně převezme osobní kontorlu nad týmem Subaru. Požehnání k tomu dostal od Ikuo Moriho, prezidenta koncernu Fuji Heavy Industries, pod kterou spadá i značka Subaru. Mori byl zcela rozčarován zejména výkonem týmu na letošní domácí Rally Japan.

Richards se nechal slyšet, že v týmu nyní začne fungovat tvrdá disciplína. „Zavedeme striktní řády a přepracujeme celou strukturu týmu. Je jasné, že uvnitř to nyní nefunguje tak, jak by mělo – to se musí změnit.“

Subaru nevyhrálo soutěž již více než dva roky a má problémy se vůbec přiblížit špičce startovního pole. Richards doufá, že nastolený pořádek bude odrazovým můstkem k pozitivním změnám. Naděje se rovněž vkládají do zcela nového vozu Impreza WRC S14, na kterém se již intenzivně pracuje.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist