www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Novikov míří na světovou scénu

26. listopadu 2007 • 07:00

Hvězda Jevgenije Novikova stoupá strmě vzhůru. Tento mladík, který teprve nedávno oslavil své sedmnácté narozeniny, má na svém kontě již řadu celkových vítězství na národní úrovni. Příští víkend se poprvé podívá mezi posádky startující na soutěži mistrovství světa – zúčastní se závěrečného podniku letošního PC WRC, Wales Rally GB. Na dveřích svého subaru poveze startovní číslo 80.

Novikov má za sebou poměrně vydařenou sezonu. Letos vyhrál čtyři soutěže domácího ruského šampionátu a jen těsně mu uniklo celkové prvenství. Post vicemistra vybojoval rovněž v sousedním mistrovství Estonska. První zkušenost s mezinárodní scénou nabral během červencové Rally Russia, kde až do smolné havárie poměrně jednoznačně deklasoval celé startovní pole IRC.

Právě seriál Intercontinental Rally Challenge by se mohl stát nový útočištěm mladého Moskvana. Podle nenovějších zpráv by se jezdec E-Art Racing Teamu měl objevovat na mezinárodních soutěžích v barvách Red Bullu a být tak vedle Andrease Aignera jediným oficiálním reprezentantem rakouského výrobce nápojů v rally. Zatím však není jasné, zda se skutečně Rus zabydlí v IRC, nebo jestli se objeví po boku Aignera v PC WRC. Stejně tak není zřejmé, s jakým vozem by Novikov jezdil. E-Art sice disponuje produkčními vozy mitsubishi a subaru, leccos ale napovídá i fakt, že se v Rusku plánují srovnávací testy s některým z vozů kategorie S2000.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist