www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Toyoty S2000 poprvé zamíří do Jižní Ameriky

29. listopadu 2007 • 08:00

Stále slibněji se rozvíjející kategorie S2000 s největší pravděpodobností již brzy navštíví nový kontinent. Stane se jím Jižní Amerika - konkrétně Paraguay, kde by se v nadcházejícím ročníku měl za podpory místního importéra rozjet projekt startů vozu Toyota Corolla S2000.

Team Toyotoshi Paraguay, jak zní oficiální název týmu, již oficiálně svůj záměr přivézt vozy S2000 potvrdil. „Místní importér Toyoty se o zdejší automobilový sport hodně zajímá a využívá ho jako významnou součást marketingové kampaně. Po ukončení vývoje všech starších vozů jeho tým přežíval s Celicami a Corollami WRC, nicméně teprve kategorie S2000 nabízí možnost startu aktálního vozu,“ vyjádřil se pro AutoSport.CZ náš paraguayský kolega Jorge Basualdo.

„Tým již oficiálně oznámil, že první vůz by měl do Paraguaye přijet koncem března příštího roku,“ prozradil Basualdo. Za volantem tohoto vozu by se měl objevit několikanásobný mistr Paraguaye Alejandro Gajardo. Ten má za sebou i dvě nepříliš výrazné sezóny v JWRC, kde startoval se současným Ponsovým spolujezdcem Xavierem Amigem ve Fordu Puma S1600.

V domácím šampionátu pak v posledních letech startoval s vozem Toyota Corolla WRC, se kterým však letos již nemohl brát body do národního šampionátu. Galanti, kterého naviguje Marcelo Toyotoshi, by se měl poprvé s novým vozem představit v dubnu na druhém podniku paraguayského šampionátu.

Otázkou, jejíž odpověď zůstává zahalena i pro našeho paraguayského reportéra, je původ vozu nového soutěžního vozu. V Paraguayi totiž oficiálně neexistuje model Auris, nýbrž nese klasické označení Corolla. „Zprávy z týmu říkají, že bude přivezen model Corolla S2000. Zda se však bude jednat o původní corollu, či dostaneme aktuální model, v Evropě známý jako Auris, zatím nevíme,“ nepomohl příliš s odhalením Basualdo.

Vzhledem k dodání termínu až v průběhu března a různým spekulacím na webech celého světa se zdá, že by přeci jen mohlo jít o novější auris. Jestli se však bude jednat model z dílen jihoafrické či australské stáje, to ukáže až budoucnost. Každopádně i další jihoameričtí jezdci Didier Arias a Pancho Gorostiaga již uvažují o vozech specifikace S2000.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist