www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Kalendář PC WRC 2008 se rozrůstá o Finsko

29. listopadu 2007 • 11:00

Přestože byl kalendář soutěží mistrovství světa pro rok 2008 zveřejněn již před několika týdny, doznala soupiska vybraných soutěžích ještě jedné změny. Do seriálu PC WRC totiž přibyla soutěž „tisíce jezer a tisíce horizontů“, finská Neste Oil Rally.

Ta je pro nadcházející sezonu devátým podnikem mistrovství světa a podle původních plánů měla na svém startu přivítat kromě světové špičky i startovní pole mladíků bojujících v rámci juniorského seriálu JRC. K nim nyní nově přibývá i početné pole jezdců s produkčními vozy, kteří se v letošní sezoně celkem pravidelně starali o největší dramata na světových tratích.

Díky rozšířenému zápočtu se Finsko patrně stane soutěží s nejatraktivnějším polem nadcházejícího ročníku MS. Nabídne tovární posádky s vozy WRC, stejně jako účastníky juniorského seriálu, kteří mají jedinečnou možnost přímo porovnat síly a časy s jezdci na produkčních vozech. Ti se naopak mohou těšit na bitvu s automobily kategorie S2000 – jeden z nich pravděpodobně stejně jako letos předvede talentovaný Anton Alén.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist