www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

„Bosse“ chystá vlastní tým!

30. listopadu 2007 • 06:00

Marcuse Grönholma čeká během následujícího víkendu poslední soutěž mistrovství světa, kdy bude hájit barvy továrního týmu BP-Ford. Fin už několik měsíců nazpět oznámil, že letošní sezona je pro něj poslední, kdy absolvuje kompletní program MS. Mnozí to pochopili tak, že „Bosse“ končí s aktivní kariérou, což je však poněkud překroucený názor.

Dvojnásobný mistr světa Grönholm prohlásil, že se chce více věnovat své rodině, což však podle něj nebylo slučitelné s aktuálním počtem soutěží v kalendáři. „Nikdy jsem neřekl, že už nepojedu žádnou rally,“ opravil Fin rozšířená prohlášení o konci jeho kariéry. A co víc, sám přiznal, že vede jednání o zorganizování vlastního týmu pro nadcházející sezonu.

Sám Marcus uvažuje o absolvování maximálně šesti soutěží MS 2008, přičemž tou první by mělo být zimní Švédsko. Hlavní část reprezentace nového týmu by však měla ležet na nadějném mladíkovi z Norska Andreasem Mikkelsenem a britském jezdci Garethu Jonesovi. Stáj by měla mít k dispozici Fordy Focus WRC06 spravované týmem Ramsport, jehož služby Mikkelsen i Jones začali využívat už letos.

Jistý náznak spolupráce mezi Grönholmem a Mikkelsenem již přineslo nedávno proběhlé skotské testování před Rally Wales GB. Na této soutěži totiž Nor poprvé pojede se svou nově pořízenou „nula-šestkou“ a v rámci seznamování s novou technikou strávil Grönholm po boku Mikkelsena jeden celý testovací den.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist