www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Manfred Stohl pravděpodobně přestoupí do PC WRC

30. listopadu 2007 • 05:00

Manfred Stohl je již téměř na konci letošní extrémně nepovedené sezony mistrovství světa. Zatímco vloni byl schopný za volantem Peugeotu 307 WRC bojovat o místa na stupních vítězů, letos je při návratu do xsary rád, když vybojuje alespoň několik málo bodů. Rakušanovy vyhlídky pro nadcházející ročník MS rozhodně nejsou růžové.

Velkou roli na tom má i skutečnost, že Stohlův největší sponzor, petrolejářský gigant OMV, letos končí s financováním veškerých aktivit v motoristickém sportu. Podle všeho se tak pilot po letech vrátí do seriálu produkčních vozů. A i nadále zůstane u belgického týmu Kronos, což by mohlo znamenat, že se v PC WRC možná dočkáme pravidelných startů vozu S2000. Po první vlaštovce v podobě Peugeotu 207 S2000, se kterým letos Belgičan Bernd Casier válčil o body v seriálu IRC, totiž belgická stáj chystá vypustit na rychlostní zkoušky celou flotilu těchto vozů.

„V tomto roce jsme měli hodně těžkostí,“ říká ke smolné sezoně Manfred Stohl. „Mohlo to být mnohem lepší, jenže teď už s tím nic nenaděláme. Teď musíme myslet na budoucnost – hledáme nové sponzory, ale teprve uvidíme, jak to dopadne. Najít silného partnera je dnes velmi obtížné, jsme skutečně ve velmi těžké situaci. Budeme rádi, když se nám podaří dát dohromady program v PC WRC, i když samozřejmě pokukujeme i po startech s vozem WRC. Ale vše je zatím ve hvězdách.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist