www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Absentující Arai mistrem světa v PCWRC

4. prosince 2007 • 02:00

Přestože měl poslední dva podniky v Irsku a Walesu zvolené jako absentující, i tak dokázal japonský pilot Toshihiro Arai vybojovat titul mistra světa produkčních vozů pro tento rok. Podobně jako v roce 2005 mu k tomu dopomohl model Impreza STI japonské automobilky Subaru.

„Je to trochu divné být na druhé straně zeměkoule a na internetu sledovat, jak se daří soupeřům v boji o titul. U nás bylo brzo ráno, když se k nám dostala zpráva, že Gabriel Pozzo odstoupil a my tak můžeme oslavovat titul. Jenom je škoda, že jsme nemohli oslavit titul při domácí Rally Japan, ale nedá se nic dělat. Příští rok určitě budeme pokračovat v PCWRC, nová Impreza už se staví a poprvé bychom se s ní chtěli představit ve Švédsku,“ prozradil Araiův spolujezdec Tony Sircombe.

I přes své odstoupení ve Walesu skončil stříbrný Garbiel Pozzo, bronzová medaile připadla Markovi Higginsovi, který šance na titul ztratil už v Irsku. Vítězem hodnocení PCWRC v Británii se pak stal bývalý juniorský světový šampion Guy Wilks. „Jsem jako v sedmém nebi. Celý tým i já jsme odvedli špičkovou práci, neměli jsme větší problémy. Je to skvělý zážitek. Co bude příští rok? Nemám ponětí. Teď ale budeme oslavovat,“ řekl bývalý tovární jezdec Suzuki, který svím prvenstvím zároveň vybojoval titul britského mistra.

„Do Walesu jsme jeli pro vítězství, takže jsem trošku zklamaný, ale druhé místo není úplně nejhorší. Letos jsme měli hodně smůly, napřesrok to snad bude lepší. Navíc bychom se rádi představili na vybraných podnicích i s vozem WRC,“ prozradil druhý v cíli Juho Hänninen.

„Je to velká škoda. Šance na titul mistra světa jsme si pokazili havárií v Irsku, tady jsme prohráli i boj o titul britského šampiona. Hodně času nás stály defekty, navíc jsme měli v poslední etapě problémy s převodovkou. Pokud to půjde, příští rok bychom rádi absolvovali stejný program, jako letos,“ řekl třetí v cíli i celkově Mark Higgins.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist