www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Florian Niegel prvním oficiálním jezdcem v JWRC 2008

3. prosince 2007 • 05:00

Prvním jezdcem, který oznámil účast v juniorském světovém šampionátu v nadcházející sezóně, je německý mladík Florian Niegel. Po Arminu Schwarzovi ve světovém šampionátu chybí německý jezdec schopen alespoň částečně obstát. Pomůže JWRC nastartovat Niegelovu kariéru?

Čtyriadvacetiletý mladík ze Sachsendorfu se posadil za volant závodního speciálu už v pouhém roce, kdy si pro potřeby fotografování do rodinného alba vyzkoušel otcovu formuli 3. Od svých deseti let se věnoval na špičkové úrovni motokárovému sportu, po dosažení osmnácti let si po vzoru otce vyzkoušel formule. Mnohem více k srdci mu však přirostla rally. V roce 2004 začal závodit na regionální úrovni, od roku 2006 startuje v německém poháru vozů Suzuki. Příští rok pak objede seriál JWRC.

„Je to splnění mého snu, ještě teď tomu nemůžu uvěřit. V příštím roce se budeme moci potkávat s nejlepšími světovými jezdci se špičkovým Suzuki Swift S1600, už se na to strašně těším,“ prozradil Nagel, kterého by měl i v nadcházející sezóně navigovat o deset let starší André Kachel.

Za celým projektem stojí bývalý vynikající německý dvoukolkář Niki Schelle. Ten svým loňským startem Rallye Deutschland oslavil padesáté narozeniny. Při té příležitosti si dovezl do Německa zbrusu nový exemplář Suzuki Swift S1600. Jeho snem bylo najít v Suzuki Rallye Cupu mladého německého pilota, který by se mohl prosadit i na nejvyšší úrovni.

„Jsem velice rád, že se nám podařilo najít Floriana. Ten za dvouleté působení v poháru Suzuki prokázal své schopnosti a dokázal využít své šance. Letos žádný ze soupeřů neměl nejmenší šanci mu konkurovat, i proto si mohl dovolit na Lausitz Rallye poprvé odstartovat se Swiftem S1600. Na základě vydařeného výsledku jsme mu umožnili start v Rakousku při Waldviertel Rallye, kde se ani při velké zahraniční konkurenci neztratil.

Florian je jedinečný talent, je výborný řidič, je inteligentní, ambiciózní, disciplinovaný a hlavně až neskutečně rychlý. Jsem velice rád, že se nám společně s obchodními partnery podařilo zajistit jeho postup do mistrovství světa. To je jedinečná šance, jak rozvinout jeho nesporné schopnosti,“ řekl Niki Schelle.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist