www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Stobart bude podporovat soutěžní tým i v sezóně 2008

5. prosince 2007 • 08:00

V posledních týdnech se hodně spekulovalo o odchodu společnosti Stobart ze založního týmu Ford. Jak však naznačil druhý nejvýše postavený muž v této významné dopravní firmě Andrew Tinkler, Eddie Stobart Group Limited by měla podporovat soutěžní tým v MS i v budoucnu.

„Z našeho pohledu to byla fantastická sezóna. Těžko jsme před jejím začátkem mohli čekat, že se budeme bít s továrním týmem Subaru o třetí místo v hodnocení značek. Je pěkné sledovat, jak se námi podporovaní mladí jezdci v průběhu roku zlepšují. Obzvláště patrné to bylo u Jari-Matti Latvaly, který udělal výrazný pokrok jak na šotolině, tak i na asfaltu. Tento výsledek nás pro nadcházející sezónu navnadil a věřím, že budeme schopni pokračovat minimálně na stejné úrovni,“ prohlásil Tinkler.

Stáj v letošním roce nasazovala trojici pilotů. Nejvíce se před začátkem sezóny vkládalo do Henninga Solberga. Ten si však s Fordem Focus WRC příliš neporozuměl, přesto se ziskem čtyřiatřiceti bodů vybojoval celkovou šestou příčku.

O dvě příčky hůře skončil finský mladík Jari-Matti Latvala, který se však mnohdy předváděl v lepším světle, jak jeho norský týmový kolega. Latvala se hodně často pohyboval na předních příčkách, časté jezdecké chyby i technické závady jej ale připravily o lepší umístění.

Třetím týmovým jezdcem byl tradičně syn šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson. Opět odjel kompletní sezónu mistrovství světa a opět nezanechal nijak oslnivý dojem. Matthew sedává za volantem speciálu WRC již několik let, na výsledcích to však příliš není znát. Nejvíce zazářil na poslední Wales Rally, kdy zajížděl časy v první šestce a na jednom testu dokonce dokázal porazit i mistra světa Sébastiena Loeba, téměř polovinu ze svých celkových jedenácti bodů však získal díky odstoupení většiny soupeřů při Rally Japan.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist