www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Rautenbach v C4 WRC (aktualizace: s citroënem i Aava)

6. prosince 2007 • 05:00

Conrad Rautenbach má za sebou docela úspěšnou sezonu. S produkčním subaru zcela jasně ovládl mistrovství Afriky, s Citroënem C2 S1600 pak startoval v juniorském mistrovství světa. Spolupráce s francouzským týmem PH Sport pak pokračovala i při Wales Rally GB, kde si mladík ze Zimbabwe odbyl svou premiéru za volantem vozu kategorie WRC.

Premiéra s vozem, který jen několik týdnů nazpět testoval náš Martin Prokop, nedopadla zcela podle očekávání. Na trati RZ 8 mladík nedobrzdil a xsaru poničil při tvrdém nárazu do břehu. Ani tato epizoda však nezabrání dalšímu kariérnímu růstu mladého jezdce – už na příští rok se pro něj chystá klientská „cé-čtyřka“. O hlavní část finanční injekce na kompletní program patnácti startů v MS 2008 se má postarat Rautenbachův stálý sponzor, společnost Jardine Lloyd Thompson Group.

Tu v roce 1981 založil John Lloyd žijící v africké Mombase. Tento pán má slabost do rally, což dokázal mimo jiné nedávnou účastí v East African Safari Rally, kterou však kvůli havárii svého Dastunu 240Z nedokončil. Kromě toho jezdil s Focusem WRC i v britském šotolinovém mistrovství Hankook MSA Gravel Rally Championship. Společnost JLT byla v minulosti sponzorem řady významných jezdců, například Alistera McRae či Nialla McShea, který s její pomocí v roce 2004 vybojoval titul mistra PC WRC.

Aktualizace: podle nejnovějších zpráv by se na tratích mistrovství světa měly v příštím roce objevovat hned čtyři Citroëny C4 WRC. Vedle dvojice továrních posádek a výše uvedeného Rautenbacha by měl deset podniků počínaje Švédskem s nejnovějším citroënem absolvovat i Estonec Urmo Aava. Ten původně jednal o účasti s továrním Suzuki SX4 WRC a později uvažoval o Fordu Focus WRC, nakonec se ale rozhodl pro vůz francouzské značky. Zatím není jasné, kdo bude obě klientské „cé-čtyřky“ připravovat, hovoří se ale o belgickém týmu Kronos Racing, který měl původně v plánu po letošné sezoně z mistrovství světa odejít.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist