www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Märtin vyvrátil zvěsti o návratu do MS

6. prosince 2007 • 10:00

Estonský pilot Markko Märtin se v posledních týdnech dostal opět do hledáčku sdělovacích prostředků, když se zúčastnil testování továrního týmu SWRT. V souvislosti s touto akcí se okamžitě začaly šířit zprávy, že by se mohlo jednat o počáteční fázi Estoncova návratu do seriálu mistrovství světa.

Z něj se pilot stáhl po tragické nehodě na Rally Wales GB 2005, při které tragicky zahynul jeho spolujezdec Michael Park. Od té doby se Märtin věnoval převážně manažerské činnosti, když ve své domovině rozjel tým provozující produkční imprezy. Nedávno byl osloven továrním týmem Subaru, zda by se nechtěl zúčastnit jízdních zkoušek aktuálního vozu Subaru Impreza WRC07. Týden před britskou soutěží tak Estonec mohl zavzpomínat na časy, když šest let nazpět hájil barvy „modrého“ týmu.

„Toto je práce, která by mě hodně bavila,“ nechal se Märtin slyšet po zkušebních jízdách. Zatím není jasné, zda u Subaru zůstane coby testovací jezdec na delší dobu, jedno je však jisté – do mistrovství světa se již nevrátí. „Dnes už to není, jako dřív. Tehdy mi trvalo několik sezon, než jsem se dostal na špici. Kdybych se dnes vrátil, musel bych zase začít od nuly a bojovat hned od začátku s těmi nejlepšími. To by pro mě už asi nemělo smysl…“ Jedna z mála příležitostí, kdy bude možné vidět Estonce v akci, se naskytne zanedlouho při italském Bettegově memoriálu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist