www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Tommi Mäkinen chystá návrat do MS

7. prosince 2007 • 09:00

Čtyřnásobný světový šampión Tommi Mäkinen se opět chystá do seriálu mistrovství světa. Po mnoha sezonách strávených v továrních týmech a následné několikaleté odmlce se nově představí v roli týmového šéfa. Dvojice jeho nových imprez v příštím roce obohatí konkurenci v seriálu PC WRC.

Zatímco se v minulých letech Fin věnoval stavbě soutěžních subaru pro skupinu N a podpoře mnoha jezdců zejména na národní úrovni, nyní se pod vlajkou vlastního týmu opět chystá vyrazit do bojů na tratích mistrovství světa. Jeho tým Tommi Mäkinen Racing má disponovat dvěma zbrusu novými Imprezami STi N14. Do jedné z nich usedne mistr Ruska z roku 2005 Sergej Uspenskij, obsazení druhého vozu zatím není jasné, i s ním by ale měl jet pilot z Ruska.

Třiačtyřicetiletý pilot se stal prvním jezdcem v historii rally, jenž vyhrál čtyři tituly mistra světa v řadě; letos jeho rekord vyrovnal Sébastien Loeb. Fin zahájil svou jezdeckou kariéru v roce 1985 a během téměř dvacetiletého aktivního působení v rally vyhrál celkem dvacet čtyři soutěží MS. Jeho úspěchy se pojí zejména ke značce Mitsubishi, poslední roky strávené v MS však věnoval konkurenčnímu Subaru. U japonské značky pak zůstal i po odchodu do „jezdeckého důchodu“, když ve firmě Tommi Mäkinen Racing začal stavět klientské produkční vozy pro rally.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist