www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Manfred Stohl jedná s Mikkelsenem

7. prosince 2007 • 07:00

Po loňském čtvrtém místě v hodnocení jezdců si Manfred Stohl od sezóny 2007 hodně sliboval. Výsledek však dopadl jako ze zlého snu. Nejenže se propadl až na devátou příčku, hlavně se však v průběhu celé sezóny extrémně trápil a soupeřům nestíhal. Největší rána však přišla na podzim, kdy dlouholetý sponzor jeho závodnické rodiny, petrolejářská společnost OMV, rozhodl o ukončení spolupráce.

Jak jsme napsali již minulý týden, Manfred zvažuje starty v PCWRC nebo IRC, úplně se ale nevzdává ani možnosti startů s vozem specifikace WRC. „Již na Rally Catalunya jsem se bavil se Steinarem Mikkelsenem, který letos koupil tři Focusy WRC06. S jedním bude jezdit jeho syn Andreas, další dva budou na pronájem,“ řekl Manfred Stohl. Dodejme, že desetidílný program MS v Mikkelsenově týmu by Rakušana vyšel na 1,5 milionu Euro.

A jaká je jeho vize? „Momentálně jednáme se sponzorem na dvou až třílety program v mistrovství světa. Kdyby se nám podařilo pro příští rok odjet pět až osm podniků s konkurenceschopným autem a dosáhnout slušných výsledků, mohl by se pro rok 2009 navýšit počet startů na dvanáct, to znamená všech soutěží, které se ten rok pojedou,“ naznačil rakouský jezdec.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist