www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Citroën poprvé testoval gumy od Pirelli

12. prosince 2007 • 08:00

V krátké přestávce mezi testováním Formule 1 a slavnostním vyhlášením letošních mistrů na galavečeru FIA stihl francouzský pilot Sébastien Loeb poprvé otestovat nové pneumatiky Pirelli. Ty budou od příští sezony po následující tři roky využívat všechny tovární týmy v MS.

Tovární tým Citroën nové gumy zkoušel v jihofrancouzské oblasti Provence nedaleko Plan de la Tour. Čtyřnásobný mistr světa Loeb na testech strávil jeden den, během něhož najezdil na šotolinových tratích zhruba 150 kilometrů.

Bude zajímavé sledovat, jak se francouzskému týmu na italských pneumatikách bude dařit. Jeho aktivity jsou totiž dlouhá léta spojené se společností Michelin, resp. BFGoodrich v posledních dvou sezonách. Nahlas se spekulovalo o tom, že Citroën využívá lepší verze pneumatik, než jaké měly k dispozici ostatní tovární týmy. Nyní přichází nová etapa – francouzská stáj se bude muset sžít s novou značkou pneumatik, která jí připraví o neoficiální výhodu lepších gum. Některé hlasy dokonce hovoří o tom, zda přechod na Pirelli není jedním z důvodů odchodu dosavadního šéfa továrního týmu Citroën, Guye Fréquelina.

Video z testování pneumatik Pirelli týmem Citroën Sport

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist