www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Iliev následuje Taneva do okruhů

13. prosince 2007 • 08:00

Jsou to dva měsíce, kdy jsme psali o odchodu Georgije Taneva z automobilových soutěží k okruhovým závodům WTCC. Dnes je na pořadu téměř shodné téma, které se však týká asi nejlepšího bulharského jezdce současnosti, Dimitara Ilieva. Na rozdíl od Taneva však 'Mitko' s rally úplně neskončí.

Iliev na včerejší tiskové konferenci oznámil, že v nadcházející sezóně bude startovat za tým Kessel Racing v okruhovém seriálu FIA GT3. Usednout by měl do speciálu Ferrari F430 GT3 a týmového partnera by mu měl dělat jeden z nejbohatších v současnosti závodících Bulharů, Plamen Kralev.

Co stojí za přechodem aktuálního rallyového mistra Bulharska do motoristické disciplíny, se kterou nemá skoro žádné zkušenosti? Hlavním důvodem je skutečnost, že bude mít v příštím roce spoustu volného času - ke konci letošní sezóny se totiž Iliev nechal slyšet, že již nehodlá pokračovat v národním soutěžním šampionátu. Ostatně po několikadílné procedurální štvanici, která se na něj v tomto roce ze strany mnoha soupeřů strhla, se ani není čemu divit. A pokud se o financování celé motoristické sezony postará jeho nový chlebodárce, proč se nesvézt.

'Mitko' však automobilové soutěže neopouští úplně. Přestože prioritou nejspíš bude seriál GT3, rád by se spolu s tradičním spolujezdcem Yanaki Yanakievem i v příštím roce objevil na soutěžích mistrovství Evropy. Pokud zůstanou kalendáře obou seriálů beze změn dle současných návrhů, jediná kolize by měla nastat při italské Rally Mille Miglia. Otázkou pak zůstává ještě Ilievovo sportovní náčiní, protože jeho letošní Lancer Evo IX je již prodán; mnohé ale může naznačit fakt, že v garáži týmu MRT by Nocentini, který spravoval Bulharovo mitsubishi, se nacházejí dvě Punta S2000...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.12.2007 13:40
rallyvoe
Bulharská rally jde do MS, kdežto bulharští Top-piloti končí. Zajímavé....
toplist