www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Italská Prealpi Master Show nakonec bez české účastí

14. prosince 2007 • 07:00

Poslední dny roku 2007 patří závěrečným podnikům, na kterých se jezdci v jednotlivých zemích loučí s uplynulou sezonou. Během minulého víkendu se tak stalo například u nás, v Maďarsku či Polsku, na další víkend se plánuje britský Race of Champions s účastí mnoha hvězd motoristického sportu, podobně jako italský Memorial Bettega konaný v rámci boloňské Motor Show. V Itálii se však chystá i další podnik, který si svou jezdeckou soupiskou žádá o pozornost.

V Trevisu se totiž uskuteční Prealpi Master Show, krátký rallysprint obsahující čtyři průjezdy desetikilometrovou rychlostní zkouškou Le Rive. Celá soutěž se uskuteční v neděli a měla na ní být přítomna i posádka z Čech – s Puntem S2000 se podobně jako v Praze měl představit okruhový jezdec Tomáš Kostka. Z jeho účasti v Itálii však nakonec sešlo.

Nouze ale nebude ani o hvězdy z mistrovství světa – s legendárním Fordem Escort RS Cosworth se v roli předjezdce předvede budoucí jednička továrního týmu BP-Ford, Fin Mikko Hirvonen, který na rally přicestuje ze švédských testů nových „ledových“ pneumatik Pirelli. Na poměrně nedávné starty za volantem vozu Toyota Corolla WRC zavzpomíná jeho krajan, talentovaný Jari-Matti Latvala, mezi další zahraniční hvězdy patří i aktuální mistr Finska ve skupině N Jari Ketomaa (Subaru Impreza STi) a Němec Uwe Nittel (Mitsubishi Lancer Evo IX). S Peugeoty 207 S2000 vystartují domácí Luca Rossetti a Alfredo De Dominicis, celkem je v seznamu přihlášených celkem 131 posádek.

Další informace k Prealpi Master Show naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist