www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

"Garde" po dvou letech opět továrním jezdcem

14. prosince 2007 • 20:15

Po páru sezon, kdy se Toni Gardemeister vyskytoval na soutěžích MS v soukromých vozech kategorie WRC, se pro příští sezonu finský jezdec stal opět jedničkou továrního týmu. Po továrních škodovkách a fordech seveřan okusí zbrusu nové Suzuki SX4 WRC. Ve druhém voze jej doplní Švéd P.G. Andersson, dvojnásobný mistr světa juniorů.

Gardemeister se suzuki absolvuje všech patnáct podniků MS 2008 tak, jak to pro jedničky továrních týmů nařizují řády FIA. U jeho nového stájového kolegy „PiGiho“ to ale zatím tak jednoznačné není, nemá totiž zatím obstarané prostředky na celou sezonu: „Všechno se to seběhlo strašně rychle, ještě před týdnem jsem nevěděl nic konkrétního a najednou jedu za tovární tým. Zatím mám zajištěné starty v Monte Carlu a Švédsku, pokud vše dopadne dobře, tak pojedu i v dalších podnicích.“ Perličkou je, že pokud by Anderssonovi starty v MS nevyšly, čeká na něj vůz ve švédském okruhovém mistrovství STCC. Suzuki mělo novou jezdeckou sestavu oficiálně oznámit dnes, kvůli úmrtí Hirotaky Ona, dvaapadesátiletého šéfa Suzuki International Europe GmbH, se tak ale nestalo – novinky se dostaly do světa prostřednictvím samotných jezdců.

Hlavním záměrem japonského týmu je v příští sezoně dokončit co nejvíce podniků. Zatímco Toni Gardemeister již s SX4 nějaké zkušenosti má, P.G. Andersson se s novým vozem poprvé seznámí během testů, které začnou příští pondělí. Švéd přitom nemá téměř žádné zkušenosti s vozy WRC – v minulých letech reprezentoval japonskou značku s vozem kategorie S1600, s přeplňovanou čtyřkolkou ale absolvoval jen krátký rallysprint, se starším focusem by měl odstartovat ještě do Romjulsrally, závěrečného podniku norského mistrovství.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist