www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Suzuki oficiálně potvrdilo sestavu pro rok 2008

17. prosince 2007 • 11:00

Vedení továrního týmu Suzuki WRT na dnešní tiskové konferenci oficiálně oznámilo jezdeckou sestavu pro nadcházející sezónu. Složení posádek není překvapivé a shoduje se s informacemi, které potvrdili oba jezdci již koncem minulého týdne. Jedničkou se stává Toni Gardemeister, dvojkou Per-Gunnar Andersson.

Suzuki se svým modelem SX4 WRC po nepříliš lichotivých výsledcích při letošních dvou startech vstupuje v příštím roce do své premiérové sezóny v mistrovství světa. Obě severské dvojice by se měly objevit v kompletním patnáctidílném seriálu, premiéru by si měli odbýt o posledním lednovém víkendu při Rallye Monte Carlo.

Toni Gardemeister se vrací na post jedničky po dvou letech, kdy působil u konkurenční stáje Ford. „Toni je jeden z nejlepších světových jezdců současnosti se zkušenostmi na šotolině, asfaltu i sněhu. V neposlední radě má špičkové testovací schopnosti. U Per-Gunnara Anderssona jsme dotáhli do konce několikaletý projekt vývoje mladého talentovaného pilota. Dva tituly mistra světa juniorů jsou toho důkazem,“ prozradil prezident Suzuki Sport a zároveň šéf Suzuki World Rally Teamu Nobuhiro 'Monster' Tajima.

„Spolupracovat s nováčkem je velice zajímavá zkušenost. Suzuki má špičkový tým a jsem velice šťastný, že můžu být součástí tohoto ambiciózního projektu. Vím, že nás ještě čeká náročná práce, ale věřím, že to dokážeme dotáhnout až ke stanoveným cílům,“ řekl Toni Gardemeister. K tomu jeho novopečený týmový kolega P-G Andersson dodal: „Na spolupráci v novém týmu se těším. Bude to moje premiérová sezóna v mistrovství světa s vozem WRC, je ještě spousta věcí, které se musím naučit.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.12.2007 21:52
Ricardo - moderátor
Ja osobne mam velkou obavu z toho, ze to auto bude totalni propadak.... Ale rad bych se mylil... Tonimu fandim, ale Suzuki mi prijde horsi, nez byla kdysi Fabie. Alespon dle casu a jizdy, jak bylo videt na Eurosportu...
17.12.2007 20:44
dufs
S tím testováním nevím aspoň co se doneslo ke mně, ale super Tony se mi jako jezdec zamlouvá. Doufám, že auto pojede né jak letos to byl děs běs :-)
toplist