www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Tropheé Andros: Lagorce – opět na špici...

18. prosince 2007 • 03:00

Bohatý program závodní série Tropheé Andros se opět po týdnu přihlásil svým fanouškům, tentokrát z Grandvaliry v Andoře. I ve zdejším prostředí znovu svými výkony udivoval Lagorce. A to je z hlediska atraktivity celé série jen a jen dobře.

Okruh dlouhý 820 metrů ležící 2050 metrů nad mořem byl skvěle připraven. Předvánoční atmosféra již také pracovala. Zkrátka skoro idylka....

První měřený trénink nepřinesl na čele nic nového, všichni favorité byli pěkně srovnáni v čele. Jejich šik bortili jen Llorach, Thoral a Riviere. Ti jeli výborně i v kvalifikačních trénincích, ale na Prosta, Balase, Dayrauta a Lagorceho neměli. Pěkný vnitrotýmový souboj ukázal Prost s Balasem, když pro Prosta rozhodl až lepší čas v druhém, všeobecně rychlejším, kvalifikačním tréninku. Dayraut jel velmi vyrovnaně a Lagorce první trojici sledoval z těsné blízkosti. Opět se nedařilo až jedenáctému Lanctuitovi

1. finále Elite 1 – pořadí v cíli: Broggi, Roche, Desmonnet

2. finále Elite 1 – pořadí v cíli: Joncoux, Lubrano, Pettenuzzo

1. finále Elite Sup 1 – Balas nenechal Lagorcemu prostor k ohrožení své vedoucí pozice a jasně se ujal vedení Lagorce měl rozhodně více starostí s třetím Rivierem, než že by honil Balase. Ve vedoucí skupině byl i Thoral než v pátém kole udělal chybu a ztratil v něm celých deset vteřin, na jeho čtvrtém místě to však nic nezměnilo. To se mu „podařilo“ hlavně díky Knapickovi, který v prvním kole zašpuntoval trať a zdržel ostatní závodníky za sebou. Finále vyhrál jednoznačně Balas, druhý byl Lagorce a třetí Riviere.

2. finále Elite Sup 1 – nerušený výhled vpřed měl Prost pouze do první zadáčky prvního kola, v ten okamžik jej předjel Dayraut. Prost se ani nevzpamatoval a již musel řešit dotírajícího Lloracha. Tomu v dalších kolech postupně ujížděl, ale ještě rychleji se mu vzdaloval Dayrautovi, který po osmi kolech s náskokem šesti vteřin vyhrál. Druhý byl Prost a třetí Llorach. Krásný souboj se odehrával o šesté místo mezi Dubourgem a Panisem, v němž rozhodli až poslední dvě kola o tom, že Panis si za toto finále mohl připsat pouhých čtrnáct bodů.

Sobotní bodové hodnocení: Prost 79 bodů, Ballas 77, Dayraut 75, Lagorce 73, Llorach 71, Riviere 70, Thoral 67, Panis 65, Pailler 65, Lanctuit 64

Neděle v Grandvaliře nemohla opět začít ničím jiným, než dovažováním. Prost přibral na celkových 70 kg. Při minulém závodě obdržel pro neděli celkem 80 kg a tento handicap jeho výkon opravdu hodně omezil, proto bylo zajímavé předvídat jak to bude tentokrát. Lagorce si naopak mohl oddechnout, neboť neměl na palubě ani jeden kilogram.

I proto vynechal Lagorce sebevědomě první kvalifikační trénink a v druhém se skvělým časem zvítězil. Zásluhou nejrychlejšího času byl první i po celkovém vyhodnocení kvalifikace. Vynechání prvního tréninku mělo za výhodu i to, že ušetřil své pneumatiky. Prost též první kvalifikační trénink vypustil, v tom druhém byl třetí. To pro něj znamenalo páté místo v kvalifikaci a ne moc dobrou startovní pozici. Lépe na tom byli ještě vyjma Lagorceho i Dayraut, Balas a Panis.

1. finále Elite 1 – pořadí v cíli: Roche, Albertini, Barbieri

2. finále Elite 1 – pořadí v cíli: Broggi, Desmonnet, Pernaut

1. finále Elite Sup 1 – Dayraut a Panis to měli jednoduché, dobře odstartovali a pak již neudělali chybu, ale ani mezi sebou nebojovali. Lanctuit to měl s Knapickem těžší a musel se o své třetí místo opravdu snažit. Vyhrál Dayraut, druhý byl Panis, třetí Lanctuit, čtvrtý Knapick a pátý již s velkým odstupem Riviere.

2. finále Elite Sup 1 – Pro Prosta skončilo toto finále po přispění Gaunota ve sněhové bariéře hned v prvním kole. Šťastnější osud rozhodně potkal Lagorceho, který opět vyhrál ve finále. Rozhodně to však nebyla procházka růžovým sadem, neboť Balas za volantem konkurenční Toyoty bojoval nejen o vítězství své, ale i o vítězství své značky. Ale jak již bylo naznačeno, nestačil. Nestačil ani Pailler, který se svým BMW opět po delší době podíval na stupně vítězů.

Nedělní bodové hodnocení: Lagorce 88 bodů, Dayraut 77, Ballas 74, Panis 73, Riviere 68, Knapick 68, Dubourg 67, Pailler 65, Prost 64, Lanctuit 64

Průběžné bodové hodnocení po 2. závodě:
1.Franck Lagorce304
2.Jean Phillipe Dayraut301
3.Alain Prost288
4.Bertrand Balas287
5.Olivier Panis284
6.Benjamin Riviere279
7.Jean-Noel Lanctuit269
8.Jean-Baptiste Dubourg265
9.Hervé Knapick263
10.Pierre Llorach262

Třetí závod se uskuteční o nadcházejícím víkendu 21.-22 prosince 2007 v Alpe d‘Huez.

Jaroslav Hanus
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist