www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2007

Nová sestava Fordu o víkendu řádila v Itálii

18. prosince 2007 • 05:00

Své nové angažmá v továrním týmu Ford oslavil Jari-Matti Latvala stylově – vítězstvím na italské Prealpi Master Show s centrem v Sernagliu della Battaglia. Dvaadvacetiletý Fin zde zavzpomínal na časy, kdy jezdil s Toyotou Corollou WRC. Soutěž spočívala ve čtyřech průjezdech desetikilometrovou rychlostní zkouškou, jež zčásti využívala i rallycrossový areál v Moriagu; do konečného výsledku se počítaly tři nejrychlejší časy.

Na start v mrazivém nedělním ránu se dostavilo celkem 114 posádek, bohužel k naší smůle mezi nimi nebyl avízovaný Tomáš Kostka – Punto S2000, se kterým měl jet, ještě nebylo připravené po čerstvě proběhlé repasi.

Slušný výkon předvedl italský vicemistr Luca Rossetti, který pravidelně zajížděl druhé časy za Latvalou, pouze na RZ 3 jeho „dvěstěsedmičku“ porazila starší a silnější 206 WRC Maura Trentina. Zpočátku vedl Mauro Spagolla s Focusem WRC, po třetí vložce ale musel odstoupit kvůli poruše motoru. Finský mistr skupiny N Jari Ketomaa vyhrál svou třídu i při svém italském hostování, o pouhou půlsekundu za ním skončil domácí Fabio Gianfico. Třetí reprezentant Finska ve startovní listině, osmnáctiletý Jussi Tiippana, vzdal před stratem do RZ 2 kvůli špatnému motoru svého subaru.

Rally se účastnil i Mikko Hirvonen, který jel coby předjezdec s jednou nulou na dveřích civilního Fordu Escort Cosworth. Po RZ 2 však odjel na letiště, aby odletěl na důležité jednání továrního týmu Ford v Londýně, a jeho místo v kokpitu „Cossieho“ zaujal na druhou půlku soutěže Niall McShea. Po skončení rally spěchal na letadlo i Latvala, který cestoval prozměnu do francouzské Valence na první testy továrního Focusu WRC07 před Rallye Monte Carlo. Zvláštního hosta přivítali i v tiskovém středisku soutěže, kam zavítal známý motoristický novinář Martin Holmes.

9. Prealpi Master Show
1.Jari-Matti Latvala-Miikka AnttilaFINToyota Corolla WRCA822:33.2
2.Luca Rossetti-Massimo FalomoIPeugeot 207 S2000N4+26.5
3.Mauro Trentin-Flavio ZanellaIPeugeot 206 WRCA8+49.5
4.Jari Ketomaa-Miika TeiskonenFINSubaru Impreza WRX STIN4+1:03.4
5.Fabio Gianfico-Roberto TolinoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:03.9
6.Uwe Nittel-Detlef RufDMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:08.6
7.Sandro Sottile-Marco NariIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:13.8
8.Pierlorenzo Zanchi-Dario D'EspositoISubaru Impreza WRCA8+1:19.9
9.Alfredo De Dominicis-Massimo DaddoveriIPeugeot 207 S2000N4+1:34.0
10.Claudio De Cecco-Alessandro ArmelaoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:50.5

Další informace k Prealpi Master Show naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist