www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Lapworth zpět v SWRT, S14 poprvé v Řecku (update)

21. prosince 2007 • 11:15

Manažer společnosti Prodrive David Lapworth, který měl od příštího roku vést nový a prozatím do pozadí odsunutý tým Formule 1, byl převelen zpět do tovární stáje SWRT. Tam vede skupinu inženýru vyvíjejících nové Subaru Impreza WRC S14 a zároveň pracujících na vylepšeních stávající Imprezy S12B.

Ta ještě před Rallye Monte Carlo dostane silnější motor a nové tlumiče. První testy jsou plánovány na 5. až 8. ledna. „Pracujeme na řešeních, která budou použita i na novém voze,“ řekl Lapworth. „Nové auto mělo vyjet už před dvěma lety. Pak se ale ve vývoji Subaru protáhly práce na aktuálním modelu a pro nás to znamená dvouleté zdržení.“

Tým SWRT vkládá do S14 po dvou nevydařených sezonách velké naděje. První testovací kilometry měl nově vyvinutý vůz začít hltat těsně po Wales Rally GB, kvůli problémům se zástavbou transmisí, které jsou podle Lapwortha zeštíhlené až o 25 kilogramů, však nové WRC neujelo ještě ani metr. Přesto chce stáj ještě do Vánoc stihnout absolvovat prvních 100 testovacích mil, které nové subaru najezdí na zkušební dráze společnosti MIRA Ltd. ve Warvicku.

Další novinkou je termín prvního nasazení nového vozu na soutěži mistrovství světa. Zatímco se doposud uvažovalo o srpnové Neste Oil Rally Finland, tovární jezdec Petter Solberg se nechal podle švédského deníku Verdens Gang slyšet, že tým SWRT bude startovat s novými „es-čtrnáctkami“ počínaje květnovou Rally Acropolis.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.12.2007 20:31
Karbonyl - moderátor
No ba, Suvbaru je prostě srdcovka ;-)
21.12.2007 12:05
dufs
To je krasavec co Karbonyle :-)
Opět ty samé zprávy nestíhá se tohle mně u Subaru mrzí, ale S14 se třeba konečně povede
toplist